ГоловнаНовини ЖКГАналітика Підсумки тижня: євро-іспит України та тарифна оптимізація НКРЕ

Підсумки тижня: євро-іспит України та тарифна оптимізація НКРЕ

Минулий тиждень, попри святкову атмосферу і «розлючену» погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення.

Минулий тиждень, попри святкову атмосферу і «розлючену» погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення. Владні мужі старанно шукали альтернативу дорогому російському енергоносію та «заспокоювали» українців щодо «дешевої іпотеки» та оптимізовували тарифи.

У понеділок, 11 червня, МНС повідомило, що в Україні в ніч з 10 на 11 червня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 426 населених пунктів в дев'яти областях.  

Інформаційний простір вівторка, 12 червня, для редакції «У.К.» розпочався з повідомлення про те, що Київ на «відмінно» склав Євро-іспит 11 червня - перший матчевий день у столиці запам'ятається всім перемогою збірної України у поєдинку зі збірною Швеції і чистими вулицями. 

У середу, Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що Україна в 2013 році  сподівається отримати новий пакет допомоги від Міжнародного Валютного фонду (МВФ) у рамках програми «stand by» загальним обсягом 15,5 млрд дол., яка була заморожена з минулого березня. Отже, з «допомогою» МВФ до України прийдуть і «високі» тарифи на газ….

У п’ятницю вранці стало відомо, що НКРЕ прийняла рішення щодо оптимізації тарифів на електричну енергію для населення з 1 липня 2012 року шляхом підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт·год на місяць. Це дасть можливість наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. 

Детальніше про подієву картину минулого тижня читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)