ГоловнаПублікаціїАналітика Підсумки тижня: погодні примхи та проколи «дешевої іпотеки»

Підсумки тижня: погодні примхи та проколи «дешевої іпотеки»

Минулий тиждень, попри святкову атмосферу і «розлючену» погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення. Владні мужі старанно «заспокоювали» українців щодо «дешевої іпотеки» та оптимізовували тарифи.

«Нехай проблеми та невзгоди не роблять Вам в житті погоди!»… Іноді хочеться щоб було саме так…, але як кажуть: «не нам з Вами вирішувати»... 

Отже, минулий тиждень, попри святкову атмосферу і «розлючену» погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення. Владні мужі старанно шукали альтернативу дорогому російському енергоносію та «заспокоювали» українців щодо «дешевої іпотеки». 

У понеділок, 11 червня, МНС повідомило, що в Україні в ніч з 10 на 11 червня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 426 населених пунктів в дев'яти областях.  

А тим часом, попри негоду в країні, прем’єр-міністр Микола Азаров під час відвідування «Ощадбанку» та спілкування з людьми, повідомив, що робота з видачі кредитів на житло чітка і зрозуміла

Також, у цей день Кабінет Міністрів України вирішив подальшу долю Дніпропетровського метрополітену, ухваливши рішення щодо залучення позики від ЄБРР для реалізації інвестиційного проекту «Завершення будівництва метрополітену у м.Дніпропетровськ». За проектом, до існуючих на сьогодні 7 км метро додадуть ще 4 км, які проляжуть вдовж проспекту Карла Маркса. Заплановане розширення існуючої лінії додасть три нові станції – «Театральна», «Центральна» та «Музейна».  

Інформаційний простір вівторка, 12 червня, для редакції «У.К.» розпочався з повідомлення про те, що Київ на «відмінно» склав Євро-іспит 11 червня - перший матчевий день у столиці запам'ятається всім перемогою збірної України у поєдинку зі збірною Швеції і чистими вулицями. 

Читайте також: «Жовта картка» для столиці

А тим часом, надійшла звістка й про те, що Запорізька облдержадміністрація підписала угоди з банками та  забудовниками щодо їх участі в реалізації програми «Доступне житло». За словами першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Віктора Ємельяненко, область підписала угоду про делегування повноважень з часткової компенсації відсотків, а також договір із Запорізьким регіональним управлінням Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Читайте також: Іпотека спіткнулася об регіони

Стало відомо, народні мужі Черкаської міськради вирішили взяти приклад зі Львову та Вінниці й провести свою транспортну реформу, піднявши тарифи на проїзд у транспорті й запровадити великі автобуси на 90 місць з рівнем викидів Євро-5. 

13 червня, знову нагадала про себе «вередлива» погода, яка розгулювала на території Івано-Франківської області. Так, внаслідок буревію було частково зруйновано 1 житловий будинок, повністю зруйновано покрівлі 4 житлових будинків, частково пошкоджено шиферне та черепичне покриття 15 житлових будинків. В селі Комарів пошкоджено шиферне та метало-черепичне покриття на 21 житловому будинку, повалено 4 опори ліній електропередач, внаслідок чого частково відключено електропостачання в даному населеному пункті.  

У середу, Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що Україна в 2013 році  сподівається отримати новий пакет допомоги від Міжнародного Валютного фонду (МВФ) у рамках програми «stand by» загальним обсягом 15,5 млрд дол., яка була заморожена з минулого березня. Отже, з «допомогою» МВФ до України прийдуть і «високі» тарифи на газ….

Цього ж дня, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Микола Азаров згадав про «Доступне житло» й додав роботи Мінрегіону. За його словами, Мінрегіон повинен розробити механізм здешевлення житла. Більш ніж ймовірно середню вартість квадратного метра житла довести до 5,5 тис. грн за умови збереження діючих тарифів і цін. Він також додав, що будівельні компанії, які будуть цим займатися, зможуть отримати кредити на початок робіт за дуже вигідними ставками.

Наступного дня стало відомо, що в Україні на сьогодні в рамках програми здешевленої іпотеки укладено 35 договорів. Зокрема, лідерами за кількістю оформлених кредитів є Дніпропетровська область і Київ, де укладено по 12 угод. За даними Мінрегіону, кількість житлових будинків, залучених до програми, збільшилася на 20 одиниць, а кількість квартир зросла на 556.

Також цього дня стало відомом, що внаслідок буревію та граду на Львівщині постраждали 26 населених пунктів у Дрогобицькому, Жидачівському, Миколаївському та Самбірському районах. За інформацією, пошкоджено дахи 2 311 житлових будинків та господарських будівель.

Ранок, п’ятниці,15 червня приніс невтішливі новини. Цього разу негода «розлютилася» на мешканців Полтавської області. Внаслідок сильного дощу з градом та шквалистих поривів вітру в 15 населених пунктах Кременчуцького, Новосанжарського, Кобеляцького, Козельщинського районів та м. Комсомольськ  сталося часткове пошкодження 67 покрівель приватних житлових будинків та 8 об’єктів соціально-побутової сфери, повалено дерева.

А тим часом, НКРЕ прийняла рішення щодо оптимізації тарифів на електричну енергію для населення з 1 липня 2012 року шляхом підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт·год на місяць. Це дасть можливість наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

Читайте також: Тарифні викрутаси

В останній робочий день минулого тижня, учасники програми кредитування доступного житла розповіли українцям про проблеми «президентської» програми. Як вияснилося, для її реалізації недостатньо ні ресурсів банків, ні нерухомості.

Отже, незважаючи на всі примхи погоди та «нестандартні» обіцянки влади, хотілося б побажати українцям, щоб все ж таки: проблеми та невзгоди не робили в житті погоди…

 
Коментарі (0)