ГоловнаНовини ЖКГАналітика Підсумки тижня: сюрпризи НКРЕ та чиновницьке вихваляння

Підсумки тижня: сюрпризи НКРЕ та чиновницьке вихваляння

Промайнув ще один робочий тиждень, як один день, як одна коротка мить спалаху фейєрверку. Так-так, саме фейєрверку, ви не помилилися, адже життя в країні ЖКГ цієї неділі було схоже саме на розрив салюту: святкового чи ні – судіть самі.

Промайнув ще один робочий тиждень, як один день, як одна коротка мить спалаху фейєрверку. Так-так, саме фейєрверку, ви не помилилися, адже життя в країні ЖКГ цієї неділі було схоже саме на розрив салюту: святкового чи ні – судіть самі. 

Увесь час іскрило дрібними «helpaми» і «sosами» з різних куточків України: десь знеструмили вулиці, вимкнули воду, припинили постачання газу, прорвало каналізацію, зупинилися тролейбуси тощо. Усукупності - страшні речі, направду, але для нас, «жителів країни, що стрімко розвивається»,  вони вже стали звичними, як перевірка пляжів у цей період, звітування про готовність до опалювального сезону чи вивіз сміття. «Таке життє!» - сказали б найзатятіші циніки, але подекуди дійсно шкварило і вибухало не так, як зазвичай. 

Головними тижневими подіями стали питання навколо тарифів паливно-енергетичного комплексу та підведення підсумків Євро-2012, яке, за іронією, ще не відбулося, але вже достатньо наслідило. 

Так, в понеділок, 28 травня, була проведена оцінка запасів природного та нетрадиційного газу. В рамках презентації спеціального дослідження «Природний газ та енергетичне майбутнє України» Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко наголосив, що Україна має намір значно збільшити власний видобуток енергоресурсів та продовжувати дослідження запасів сировини, проте освоєння родовищ вуглеводнів, зокрема сланцевого газу, потребує значних капіталовкладень у розвідку та видобуток, тому ми запрошуємо до співпраці закордонних інвесторів. 

Буквально за кілька годин того ж дня, ніби грім серед ясного неба, місія МФВ вказала на низку невирішених Україною питань щодо підвищення тарифів на газ. Зокрема, голова місії Кріс Джарвіс заявив, що підвищення тарифів на газ та опалення для населення є важливою складовою досягнення енергетичної незалежності і рекомендував уряду здійснити одразу істотне підвищення і й надалі проводити регулярні, аби не дотувати тих, хто використовує багато газу. 

Крім того, у понеділок було врегульовано питання перерозподілу державних коштів, визначених на 2012 рік для фінансування будівництва, реконструкції та капітального ремонту за європейськими стандартами автомобільних доріг загального користування та доріг, задіяних до підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 

Детальніше про подієву картину тижня читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)