ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійАнтимонопольний комітет іде на кладовище

Антимонопольний комітет іде на кладовище

Слід зрозуміти, яку мету переслідує Антимонопольний комітет, побажавши перевірити ринок ритуальних послуг.

Таку думку в коментарі висловив екс-мер Києва Іван Салій.

За його словами, у цьому питанні потрібно розібратися.

«Якщо такі дії (перевірка ринку ритуальних послуг, - У.К.) обумовлені бажанням побороти корупцію в цій сфері, то я дуже сумніваюся в цьому. Щоб забрати якесь комунальне кладовище у приватну власність? Це - просто абсурд», - зазначив Іван Салій.

Він додав, що при комунальних підприємствах, що займаються наданням ритуальних послуг, є безліч приватних структур, які «годуються» на цьому бізнесі.

«Всі кладовища, що знаходяться у комунальній та державній власності, все одно корумповані», - підкреслив Іван Салій.

Читайте також: Кладовища замість житлових кварталів

Втім, на його думку, викорінювати корупцію у сфері ритуальних послуг повинні в першу чергу силові структури і органи місцевої влади.

Нагадаємо, як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Антимонопольний комітет у 2013 році планує зайнятися вивченням роботи різних ринків: реалізації лікарських засобів, надання ритуальних послуг, збору, вивезення, переробки та захоронення побутових відходів.

За словами голови АМКУ Василя Цушка, перед органами Антимонопольного комітету поставлено завдання вивчити ситуацію про стан конкуренції на зазначених ринках та надати відповідні пропозицію керівництву держави.

«Ми ставимо за мету підвищення відкритості ринку, зняття невиправданих бар'єрів для ведення бізнесу. Комітет виступає за рівні і вільні можливості на ринках для всіх їх учасників», - заявив Василь Цушко.

За матеріалами golos.ua

 
Коментарі (0)