Аварії опаленню - не перешкода

В Україні налагоджена система оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть відбутися протягом опалювального сезону.

Про це на засіданні Міжвідомчої групи з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2012-2013 років заявив заступник Міністра надзвичайних ситуацій Василь Квашук.

«Ми провели в регіонах перевірку спільно з комунальними службами, наскільки ми готові оперативно відреагувати і усунути аварію, яка може відбутися в опалювальний період. Для цього ми підготували 11 тисяч чоловік особового складу, 200 переносних електростанцій, 300 одиниць техніки для усунення поривів та ліквідації аварій. Також сформовано 31 електрозварювальну бригаду, підготовлено 4000 теплових насосів і створено 300 пунктів обігріву громадян на випадок сильних морозів. Станом на 15 жовтня ми на 95% готові забезпечити стабільне проведення опалювального періоду», - заявив чиновник.

Читайте також: Україна офіційно відкрила опалювальний сезон

За його словами, в кожному регіоні сформовані спеціальні штаби, які будуть проводити моніторинг ситуації, і звітувати перед МНС і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, які в свою чергу будуть координувати спільний план дій на випадок виникнення позаштатної ситуації.

Пан Квашук також заявив, що для оперативного реагування та усунення поривів теплотрас або інших аварій Україна буде поділена на шість регіонів: Карпатський, Західний, Центральний, Північний, Південний та Східний. Кожен з таких регіонів буде сформований з 2-4 областей.

«Це необхідно для роботи системи швидкого реагування, а також для того, щоб нам не довелося перекидати особовий склад з регіону в регіон, а групи оперативного реагування вже працювали на місці», - зазначив Василь Квашук.

Читайте також: Десять днів до опалювального армагедону

Про високу готовность дорожніх служб до зими також заявив начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху держагентство «Укравтодор» Олександр Сухоносов: «95% снігоприбиральної техніки вже готові, а до 1 листопада ми повністю будемо готові до снігопадів. У нас вже на сьогодні заготовлено 60% солі і 80% піску для того, щоб боротися з обмерзанням дорожнього покриття».

Марія Цатурян

 
Коментарі (2)
I am1
17 Жовтня 2012 p. 11:34
С трудом верится. Вернее зима покажет, кто кого :(
Михаил
17 Жовтня 2012 p. 12:52
Еще никогда все гладко не проходило. В этом году центром хаоса мог стать Львов, если бы хоть чуть похолодало