ГоловнаНовини ЖКГТранспортБільшість українців подорожують поїздами

Більшість українців подорожують поїздами

За результатами опитування, яке проводили маркетологи «Укрзалізниці», 60,7% українців надають перевагу залізничному транспорту

Темою маркетингового дослідження було визначення і співставлення конкурентних переваг та недоліків залізничного, автомобільного та авіаційного видів транспорту.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Результати дослідження показали, що більше половини опитаних, а це 60,7% для здійснення поїздки обирають саме залізничний транспорт. Досить часто пасажири також користуються автомобільним транспортом – 25,2%. Набирає популярності і  авіаційний транспорт, а частота користування власним автомобілем має спадну тенденцію. Слід зазначити, участь в анкетуванні взяли понад 13 тис. громадян.

Головною перевагою залізничного транспорту пасажири вказали високий рівень безпеки. На користь цього показника свідчать й дані про те, що упродовж 2012 року поїздами  дальнього сполучення скористалися понад 125 млн пасажирів. 

Головну перевагу автомобільного траспорту опитані вбачають у зручності розкладу. Перевага авіаційного транспорту на думку громадян у високому рівень комфорту. Авіаційний транспорт залишається головним конкурентом залізничного й по іншим показникам, зокрема для 17% респондентів велике значення має час знаходження в дорозі.

Порівняння кількості переваг та недоліків, які припадають на одного користувача транспорту, показало, що найпривабливіші позиції має авіаційний транспорт, середні – залізничний і найгірші – автомобільний.

Враховуючи, що сьогодні для пасажирів головним фактором вибору транспорту на користь залізничного є більш комфортні вагони (18% відповідей), постає проблема оновлення рухомого складу «Укрзалізниці».  

Нагадаємо, що наразі «Укрзалізниця» потребує оновлення 60% рухомого складу, у грошовому вираженні це становить понад 180 млрд грн.

 
Коментарі (0)