ГоловнаВибір редакціїЖитлоДержпрограми - двигун столичного ринку житла

Держпрограми - двигун столичного ринку житла

За допомогою державних житлових програм реалізується 7% усього первинного ринку житла столиці.

Житло, яке реалізується в Києві за допомогою державних житлових програм, які здійснює Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, займає приблизно 7% від усього первинного ринку житла столиці. Про це заявив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, - інформує прес-служба Фонду.

«У 2012 році на первинному ринку столиці за допомогою державних програм, що реалізує Фонд, було придбано майже 1 тисячу квартир. Водночас, за даними, розповсюдженими авторитетними спеціалізованими консалтинговими компаніями, всього за минулий рік у Києві в недобудованих будинках було продано 14 тисяч квартир. Таким чином можна зробити висновок, що наразі обсяг житла, яке реалізовано в столиці протягом минулого року за допомогою державних житлових програм, займає приблизно 7% від усього первинного ринку житла Києва», - зазначив Леонід Рисухін.

Читайте також: Мінрегіон порахував «доступні» квартири

Також, за словами Голови правління Фонду, кошти, які передбачені в Держбюджеті 2013 року на реалізацію державних житлових програм, дозволять за їх допомогою значно збільшити обсяги придбаного житла порівняно з попереднім роком.

Раніше Леонід Рисухін зазначав, що Держфонд сприяння молодіжному будівництву прогнозує в 2013 році збереження сформованої протягом двох років позитивної динаміки зростання забезпечення громадян доступним житлом в рамках діючих держпрограм, підтримку по яких на грудень 2012 року отримало в два рази більше учасників програм в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - 2,596 тис. сімей.

Нагадаємо, статутний капітал Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву в 2013 році буде збільшено на 40 млн грн, або на 31,9% в порівнянні з 2012 роком - до 165,355 млн грн.

 
Коментарі (0)