ГоловнаВибір редакціїБудівництвоМінрегіон порахував «доступні» квартири

Мінрегіон порахував «доступні» квартири

У рамках реалізації державних програм забезпечення громадян доступним житлом у поточному році планується побудувати 7 тис. квартир.

Комплексна реалізація державних програм забезпечення громадян доступним житлом передбачає зведення в Україні протягом 2013 року близько 7 тис. квартир.

«Ми плануємо побудувати близько 7 тисяч квартир», - повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, під час робочої поїздки на завод «Бетон Комплекс». Однак, за словами пана Темника, наведені дані поки що не остаточні.

«Усі ці показники поки очікувані. Коли ми затвердимо чітку програму («У.К.» - активізації будівництва доступного житла), тоді ми зможемо дати більш конкретну інформацію», - сказав голова Мінрегіону.

Читайте також: Мінрегіон проситиме на «Доступне житло»

Затвердження концепції програми, за словами Геннадія Темник планується до 15 лютого. Він також додав, що стратегія подальшої комплексної реалізації держпрограм доступного житла буде розроблена з урахуванням пропозицій забудовників.

У свою чергу, присутні на зустрічі представники будівельних компаній зазначили, що реалізація держпрограм будівництва доступного житла може бути прискорена, зокрема, шляхом надання державою земельних ділянок з підведеними інженерними комунікаціями під будівництво такого житла, а також держгарантій при кредитуванні будівельних компаній.

Нагадаємо, що за словами голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леоніда Рисухіна, коштів, запланованих в нинішньому держбюджеті на реалізацію Програми «Доступне житло» вистачить на надання державної допомоги по придбанню житла близько 15 тис. сімей.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)