ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпру загрожують нечистоти

Дніпру загрожують нечистоти

Каналізаційні колектори у Святошинському районі Києва перетворились на сміттєзвалища

Під загрозою зупинка каналізаційної насосної станції  «Ново-Святошинська» та можлива екологічна катастрофа через вилив стоків до річки Нивки та рибставків з подальшим потраплянням нечистот у річку Ірпінь та Дніпро вище водозабору Дніпровської водопровідної станції, що подає питну воду на правий берег Києва.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київводоканал».

Працівники Київводоканалу впродовж місяця відслідковували, звідки надходить сміття, що спричиняє засмічення насосних агрегатів. Для цього на підвідних до станції колекторах у різних напрямках Святошинського району були встановлені спеціальні пастки, прочистку аварійні бригади  здійснюють близько 40 разів на день.

У Святошинському 1 листопада районі буде здійснене підняття пасток з подальшою прочисткою каналізаційної камери від сміття.

Після цього у зв'язку з ситуацією, яка склалася, відбудеться інспекційний виїзд на каналізацізаційну станцію «Ново-Святошинська», де буде здійснено огляд стану засміченого насосного обладнання. 

Нагадаємо, що зупинка роботи станції більше ніж на 23 хвилини може спричинити вилив значних об’ємів стоків на поверхню та потрапляння їх до водойм.

Під час з’ясування причин різкого збільшення засмічень колекторів у Святошинському районі за останній місяць фахівці Київводоканалу виявили, що у більшості багатоповерхівок не працюють сміттєпроводи і мешканці будинків скидають харчові відходи та побутове сміття до каналізаційної системи.

 
Коментарі (0)