ГоловнаНовини ЖКГЗарубіжний досвідФранцузьке архітектурне бюро представило проект реставрації Нотр-Дам

Французьке архітектурне бюро представило проект реставрації Нотр-Дам

Французьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures представило проект реставрації частково згорілого собору Нотр-Дам
Французьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures представило проект реставрації частково згорілого собору Нотр-Дам, про це повідомляється на офіційному сайті архітектурного бюро.
 
Бельгійський архітектор і автор ідеї Вінсент Келльбо назвав свій проект Palingenesis, що в перекладі із грецької мови означає «відродження».
 
Архітектори запропонували виготовити дах і шпиль для собору зі скла, дуба і вуглецевого волокна. За задумом фахівців, покрівля повинна буде виробляти електрику і тепло. Крім того, пропонується налагодити пасивну вентиляцію будівлі.
 
Проект також передбачає створення саду для «споглядання і медитації», який послужить розміщенням громадської міської ферми. Тут, за задумом фахівців, одна людина зможе виростити до 25 кг фруктів і овочів на кв. метр за рік, завдяки чому сумарний урожай становитиме 21 т на рік. Вирощені фрукти й овочі архітектори запропонували роздавати безкоштовно.
 

Також на шпилі пропонується встановити мідного півня, який раніше вінчав собор та вцілів під час пожежі. 

 
Коментарі (0)