ГоловнаНовини ЖКГЗарубіжний досвідУ Білорусі вирішили скоротити використання пластикового посуду

У Білорусі вирішили скоротити використання пластикового посуду

У Білорусі вирішили скоротити використання в закладах громадського харчування використання одноразового пластикового посуду
У Білорусі вирішили скоротити використання в закладах громадського харчування використання одноразового пластикового посуду, про це повідомляє прес-служба Міністерства Антимонопольного регулювання і торгівлі (МАРТ) Республіки Білорусь.
 
27 листопада Рада Міністрів Республіки Білорусь вніс зміни до постанови "Про затвердження Правил продажу окремих видів товарів і здійснення громадського харчування та Положення про порядок розробки та затвердження асортиментного переліку товарів".
 
Вимоги документа спрямовані на скорочення використання в об'єктах громадського харчування одноразового пластикового посуду: виробів і предметів, призначених для сервірування столу, прийому і зберігання продукції громадського харчування і харчових продуктів, які за своїм функціональним призначенням не призначені для повторного використання протягом їх терміну служби (терміну придатності).
 
Зазначеною постановою з 1 січня 2021 року запроваджується заборона на використання і продаж в об'єктах громадського харчування одноразового пластикового посуду, відповідно до переліку розробляються МАРТ.
 
Перелік одноразового пластикового посуду буде визначений Міністерством антимонопольного регулювання і торгівлі в тримісячний строк з дня офіційного опублікування постанови.
 

В даний час Міністерством антимонопольного регулювання проводиться аналіз ринку посуду в секторі громадського харчування з метою підготовки переліку одноразового пластикового посуду, використання і продаж якої буде заборонена в об'єктах громадського харчування. 

 
Коментарі (0)