ГоловнаНовини ЖКГЗарубіжний досвідУкраїнські підприємства розвиватимуть енергетичну структуру Ірану

Українські підприємства розвиватимуть енергетичну структуру Ірану

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик у Тегерані обговорив з Міністром нафти Ірану Біджаном Зангане питання щодо співпраці країн в енергетичній сфері

Під час робочого візиту до Ісламської Республіки Іран Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик у Тегерані  обговорив з Міністром нафти Ірану Біджаном Зангане основні питання щодо співпраці країн в енергетичній сфері. Зокрема обидва міністри розглянули можливості щодо реалізації проектів із постачання сирої нафти через територію України до країн східноєвропейського регіону, а точніше Литви, Польщі, Чехії та Словаччини.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Насалик також торкнувся питання про постачання іранських енергоносіїв до України для переробки на українських нафтохімічних підприємствах. 

Іранська сторона висловила готовність до реалізації проектів із постачання сирої нафти до країн східноєвропейського регіону. Що стосується міжнародних газотранспортних проектів, то Міністерство нафти Ірану розглядає можливість участі в них виключно з погляду економічних чинників, зважаючи на перевищення пропозиції над попитом на ринку природного газу.

Крім того, Іранська сторона із зацікавленням сприйняла пропозиції української делегації щодо участі вітчизняних підприємств у розвитку енергетичної інфраструктури Ірану, зокрема у будівництві підземних сховищ природного газу, спорудженні та модернізації вже існуючих компресорних станцій, збільшенні потужності внутрішньої газотранспортної системи Ірану.

За результатами перемовин досягнуто домовленостей щодо утворення робочої групи експертів, яка впродовж 30 днів опрацює можливості впровадження найбільш перспективних проектів із зазначених напрямків.

Також на рівні міністрів відбулися консультації між представниками вітчизняних підприємств обох країн. Результатом консультацій стало підписання Меморандуму про співробітництво з іранської організацією «Міжнародна компанія промислового розвитку» щодо створення спільного імпортно-експортного підприємства у сфері енергетики.

 
Коментарі (0)