ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарків'яни «вполювали» сміттєзвалища

Харків'яни «вполювали» сміттєзвалища

У порівнянні з минулим роком, на Харківщині значно покращилась екологічна ситуація в сфері поводження з відходами.

У порівнянні з минулим роком, на Харківщині значно покращилась екологічна ситуація в сфері поводження з відходами. Більшість районів області відповідально поставилися до цього питання.

Про це «У.К.» повідомили в перс-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

За словами начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Артема Георгіяна, Зміївською, Купянською, Дергачівською, Вовчанською райдержадміністраціями проводилася активна робота з ліквідації сміттєзвалищ. У місті Первомайську створено комісію,яка відслідковує ситуацію по безхазяйним відходам. Це дозволило в найкоротші терміни ліквідувати існуючі сміттєзвалища та попередити утворення нових.

Всього ж за період проведення акції з благоустрою «За чисте довкілля» Державна екологічна інспекція у Харківській області за порушення правил поводження з відходами притягнула до відповідальності 173 особи на загальну суму 67, 7 тис. грн. Загальна сума шкоди, заподіяної довкіллю внаслідок засмічення земельних ресурсів, склала, за розрахунками Держекоінспекції, 9, 4 млн грн. 19 матеріалів екологічна інспекція передала до правоохоронних органів в порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України для порушення кримінальних справ.

Всього ж безпосередньо по приписам Держекоінспекції в області ліквідовано 215 сміттєзвалищ.

 
Коментарі (0)