ГоловнаПублікаціїГазопостачання"Технiчний" уряд напередоднi газового удару

"Технiчний" уряд напередоднi газового удару

Хто зайняв крісло Голови Мінрегіону, чому українці платитимуть за газ більше та скільки «Нафтогаз» винен Росії за блакитне паливо? – детальніше у щотижневому огляді новин від «України Комунальної».
Тиждень, що минає, вніс корективи в кадровий склад кабінету Міністрів. 27 лютого було  сформовано так званий «технічний уряд» або ж «уряд народної довіри», який був попередньо обговорений на Народному віче з Майданом. Урядові посади було поділено в основному між представниками «Батьківщини» та активістами Майдану.
 
Верховна Рада прийняла постанову (проект №4305), якою затвердила склад нового Кабінету Міністрів. Так, відразу дві посади обійняв Володимир Гройсман, у минулому міський голова Вінниці (з 26 березня 2006 року). Він став Віце-прем'єр-міністром та Міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.
 
Зауважимо, у період з 1994 по 2005 рік Володимир Гройсман працював на керівних посадах у комерційних структурах.  У 2002 році його обрали депутатом Вінницької міської ради по виборчому округу №29. Був заступником голови постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики. У листопаді 2005 року обраний секретарем Вінницької міської ради. З 25 листопада 2005 року виконуючий обов'язки міського голови міста Вінниця. 26 березня 2006 року у віці 28 років обраний Вінницьким міським головою та переобраний на цю ж посаду у 2010 році.
 
Прем'єр-міністром назначили Арсенія Яценюка.
 
 
 
Новопризначений Голова Уряду 27 лютого попередив українців, що тарифи на газ для населення можуть вирости. Таким чином пан Яценюк бере курс на задоволення усіх вимог МВФ для отримання кредиту.
 
«Новий уряд повинен негайно розпочати переговори з МВФ і прийняти усі рішення для отримання коштів МВФ, Євросоюзу та інших міжнародних інституцій», - наголосив посадовець.
Зауважимо, нещодавно було оголошено, що на казначейських рахунках України «нулі». Аби вийти зі складної ситуації, новий Уряд потрібна підтримка західних інвестицій. Однією з головних умов МВФ для надання фінансової допомоги Україні є підняття тарифів на газ для населення, задля збалансування фінансів НАК «Нафтогаз України».
 
 
 
До речі, Україна продовжує сплачувати за рахунками «Газпрому». 25 лютого «Нафтогаз» розрахувався за імпортований газ у 2013-14 роках. Наразі сплачено половину заборгованості компанії. НАК «Нафтогаз України» заплатив російському «Газпрому» 1,68 млрд долл.из 3,3 млрд дол. боргу за поставлений у 2013 році та січні 2014 року природний газ. Про це заявив виконуючий обов'язки Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. «Станом на вчора, з 3,3 млрд дол. ми заплатили 1,68 млрд дол.», - сказав він. Офіційний курс на 25 лютого - 9,04 грн/$1.
 
Допомогти Україні в модернізації газової сфери взялися в Європейському союзі. ЄС підтвердив готовність надати Україні фінансову допомогу на кількасот млн. євро  допомогу на модернізацію її газотранспортної системи. для виділення коштів ЄС може скористатися коштами міжнародних фінансових організацій, зокрема, Європейського банку реконструкції та розвитку.
 
 
 
Цього тижня українським водоканалам встановили нові тарифи. Таке рішення опублікували на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Ці зміни не вплинуть населення, тому що тарифи встановлені для непобутових категорій споживачів. Як саме змінилися ціни на воду, повідомляла раніше «Україна Комунальна».
 
Коментарі (0)