ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомир чекає на швейцарські інвестиції в енергоефективність

Житомир чекає на швейцарські інвестиції в енергоефективність

Житомир чекає проект з масштабної енергоефективності будівель. Кошти на проведення відповідних заходів виділила Швейцарія. Меморандум між країнами вже підписано.

Швейцарія виділить кошти на реалізацію проекту з енергоефективності у місті Житомир. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння було пыдписано між Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Житомирською міськрадою, КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міськради, передає прес-служба Мінрегіону.

Відтак, бюджет реалізації проекту становить 18,6 млн швейцарських франків, з яких 15,1 млн – грантова допомога, затверджена Федеральною Радою Швейцарії.

Зокрема, в рамках проекту планується впродовж 2015-2018 років провести заміну близько 7 тис. м теплових мереж, здійснити реконструкцію трьох котелень та встановити твердопаливні котли, які працюють на біомасі. Також буде проведено комплексну енергоефективну реновацію 5 дошкільних закладів міста.

«Це не тільки питання реконструкції котелень, утеплення дитячих садків, це й питання встановлення 106 центральних індивідуальних теплових пункти, які дозволять зробити максимально точний облік тієї теплової енергії, яку сьогодні отримують споживачі. І вийти на той обсяг споживання, який дійсно споживається нашими людьми. Тим більше, що облік теплової енергії дозволяє платити справедливу ціну за спожиту теплову енергію», - заявив очільник Мінрегіону – Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Чиновник запевнив, що реалізація цього проекту відчутно посприяє енергоефективності в квартирах жителів міста.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вітчизняні урядовці не втомлюються розхвалювати інвестиційний потенціал України. Зокрема, наголошують на необхідності залучення фінансування у сектор енергоефективності. Для цього навіть розробляють нормативно-правову базу.

 
Коментарі (0)