ГоловнаКоментаріГазопостачанняЕнергозалежність полікують вугіллям

Енергозалежність полікують вугіллям

Постійне підвищення ціни на російський газ змусило українські промислові підприємства шукати альтернативні технології, зокрема, переходити з газу на водовугільне паливо, головним компонентом якого є суміш вугілля з водою і реагентом.

Президент компанії «Українське тепло» Сергій Чичерін, який вперше реалізувала цю технологію в Україні, зазначив, що собівартість теплової енергії при переході з дорогого російського природного газу на водовугільне паливо може бути знижена на 28% і більше, - інформує «РБК-Україна».

«Відмова від використання природного газу і перехід на спалювання водовугільного палива дозволив нам скоротити собівартість теплової енергії на 28%. За нашими попередніми підрахунками, собівартість 1 Гкал на водовугільного палива може бути на 20-40% нижче, ніж 1 Гкалл отримана від спалювання природного газу. Все залежить від потужності та особливостей об'єкта, на якому виробляється теплова енергія», - розповів пан Чичерін.

Найближчим часом, ця технологія, на думку  Сергія Чичеріна, може бути використана для масштабної модернізації і переобладнання котельного обладнання по всій території України.

Читайте також: Газифікація вугілля потребує додаткової сировини

«Колосальні дотації теплокомуненерго з боку держави з кожним роком зростають і ледве покривають збитки від невідповідності тарифів. Вважаю, що за рахунок переведення котелень на водовугільне паливо вдасться значно скоротити споживання природного газу, а також провести заміну критично зношеного обладнання котелень», - підкреслив фахівець, додавши, що поштовхом до розвитку цього проекту має стати державна підтримка.

Як відомо, уряд України активно цікавиться новими технологіями в рамках реалізації проектів по заміщенню природного газу. Як заявив раніше Прем'єр-міністр  Микола Азаров, «питання заміщення дорогого імпортного газу вугіллям - це стратегічне питання».

 
Коментарі (0)