ГоловнаКоментаріКоментаріЄВРО-2012: Оцінки столиці

ЄВРО-2012: Оцінки столиці

Завдяки ЄВРО 2012 усі комунальні служби міста стали працювати ще злагодженіше та ефективніше.
ЄВРО-2012: Оцінки столиці
Новини по темі

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов високо оцінив роботу столичних комунальних служб:  «Завдяки ЄВРО 2012 усі комунальні служби міста стали працювати ще злагодженіше та ефективніше», цитує посадовця прес-служба КМДА.

Досвід підготовки та проведення у столиці чемпіонату Європи з футболу позитивно позначився на роботі всіх без винятку служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Олександр Попов також подякував усім службам та організаціям, задіяним у проведенні чемпіонату, за злагоджену та ефективну роботу і висловив сподівання, що життєдіяльність столиці забезпечуватиметься на найвищому рівні і надалі.

«Міліція, медичний сектор, комунальні служби, будівельники, організатори, транспортники – всі служби працюють, як годинник. Миттєва реакція на кожну подію. В атмосфері, коли всі розуміють один одного з півслова, надзвичайно приємно працювати. Ми пройшли через дуже серйозний підготовчий етап, коли безліч проблем вдалося попередити, і колектив дійсно став злагодженим у роботі. Переконаний, що цей досвід позитивно позначиться на подальшій роботі всіх наших служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Я хочу подякувати їм і побажати усім нам на такому ж високому рівні працювати надалі. Адже найскладніші дні ще попереду – на фінальний матч Чемпіонату до Києва приїде ще більше вболівальників, і ми маємо гідно їх зустріти», – наголосив Олександр Попов.

Читайте також: ЖЕКи зобов'яжуть розкрити таємниці

Нагадаємо, столиця України готувалася до Євро-2012 за спеціально затвердженою програмою. Відповідне рішення Київської міської ради № 1273/4711 «Про затвердження Міської цільової програми підготовки та проведення в місті Києві фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» було прийнято 15 липня 2010 року.

Загалом, за вирішення транспортних завдань, поставлених в рамках підготовки до Євро-2012, чинному голові КМДА можна поставити «четвірку з мінусом». Оцінка дещо завищена, особливо якщо врахувати, що за рахунок залучення кредитів зросло боргове навантаження на бюджет столиці. Проблема із зростанням заборгованості викликає критику опозиції в Київраді.

Читайте також: Євро-2012: гроші на вітер

«На сьогодні борг Києва, який тягнеться з 2007 р., сягає 12 млрд грн, якщо додати до нього заплановані запозичення в сумі 3,5 млрд грн, що більше суми спеціального фонду бюджету на 2012 р., то загальна сума боргу складатиме 15,5 млрд грн», - заявила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.
Ситуація погіршується тим, що КМДА досі не озвучила стратегію зі зниження кредитної заборгованості, а також скільки Київ планує офіційно заробити на футбольному турнірі і як ці кошти будуть розподілені в бюджеті Києва.

Ситуацію з іміджем можна частково виправити, провівши за підсумками Євро-2012 публічний аудит витрат і доходів столичного бюджету, пов'язаних з цим форумом.

До того ж, є завдання, хоч і виключені з програми підготовки до Євро-2012, але, між тим важливі для столиці: зв'язати аеропорти «Бориспіль» і «Київ» швидкісним поїздом, побудувати нову окружну дорогу і 20 нових станцій метро.

Мария Цатурян

 
Коментарі (0)