Київ запасся «вугіллям»

Задля підготовки об’єктів теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 року у столиці заготовлено понад 50 тис. тонн вугілля.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правил підготовки та проведення опалювального сезону в Києві з метою ефективної координації заходів щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період і забезпечення своєчасного  початку та стабільного  проходження опалювального сезону 2012-2013 років, сформовано план відповідних заходів.

Про це повідомив керівник Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження КМДА В'ячеслав Лісовик.

«Серед них наразі вже виконано заміну 9 котлів, капітальний ремонт 607 котлів, загальна підготовка 222 котельні.  Підготовано 2 тисячі 312 км теплових мереж у двотрубному обчисленні, відремонтовано 12,7 км теплових мереж, підготовано 2505 центральних теплових пунктів. Також заготовлено 50 тисяч 286 тонн вугілля, створено запаси рідкого палива у обсязі 44 тисячі 643 тонни», - поінформував В. Лісовик в коментарі УНН.

Читайте також: Українці не сподіваються на теплі батереї

Наразі також майже у 100% готовності перебувають і об’єкти соціальної сфери: необхідні роботи виконано у 1111 закладах. «Серед них 460 шкіл, 471 дитячий садочок, 180 лікарень», - уточнив чиновник.

Нещодавно у КМДА звітували щодо 92% готовності житлового фонду міста до зими. Котельні міста готові до опалювального сезону майже повністю. Відповідно до законодавства опалювальний сезон починається, якщо протягом 3-х діб температура повітря є нижчою 8 градусів тепла. Якщо таке станеться раніше 15 жовтня, то у житловому секторі почнуть опалювати раніше. В цілому ж опалювальний сезон розпочнуть 15 жовтня.

Нагадаємо, у 2013 році силами українського вуглепрому планується видобути приблизно 85 млн тонн вугілля. Разом з цим з початку року вугільні підприємства України перевиконали  плановий показник на 24,2%.

Як повідомляла «У.К.», міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, на сьогоднішній день вже повністю сформовано паливний ресурс для проходження Україною опалювального сезону 2012/2013 років.

 
Коментарі (0)