ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Комунальна зима приносить небажані сюрпризи

Комунальна зима приносить небажані сюрпризи

Опалювальний сезон для багатьох киян розпочався із холодних батарей та відсутності гарячої води. Після перших снігопадів місто завмерло у заторах. Однак, столичні чиновники стверджують, що комунальна ситуація під контролем.

Опалювальний сезон у столиці триває стабільно. Окрім того, комунальні служби міста, які відповідальні за благоустрій забезпечені необхідною кількістю снігоприбиральної техніки та посипальними матеріалами. Про це заявив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Володимир Баженов.

 «Цього року «Київенерго» переклало понад 100 км магістральних теплових мереж діаметром 1200-800 мм. Тому сьогодні ми констатуємо той факт, що у нас немає масштабних аварій на тепломагістралях, які призвели б до одночасного відключення 100 будинків, як було у минулі роки. Упродовж цього опалювального сезону щодня від централізованого опалення відключено до 10 будинків, а це 0,1-0,3% від їхньої загальної кількості», – сказав Володимир Баженов.

Також чиновник зауважив, що всі служби міста працюють у звичному режимі. Зокрема, комунальники забезпечують своєчасне вивезення сміття, очищають від снігу автомагістралі та прибудинкові території, медичні заклади забезпечені медикаментами, а торгівельні мережі Києва усіма необхідними продуктами харчування.
 
У штатному режимі працюють дитячі садочки та школи. Належним чином здійснюється перевезення пасажирів, у тому числі, за умов значного збільшення пасажиропотоку.
 
Втім, заяви чиновників не заспокоюють киян. Щодня «Україна Комунальна» інформує своїх читачів про численні пошкодження на теплових мережах. Унаслідок таких аварій, без гарячої води та опалення щодень залишаються сотні споживачів. Зокрема, за даними експертів, 70% теплових мереж в Україні вже давно віджили свій термін експлуатації і потребують негайної заміни.
 
Коментарі (0)