ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЛьвів'ян закликають доносити на паліїв

Львів'ян закликають доносити на паліїв

Львівська міська влада вкотре акцентує увагу мешканців на неприпустимості спалювання у межах населених пунктів сухого листя та трави

На цьому наголошується у зверненні КП «Адміністративно-технічне управління», керівник  якого просять інформувати відповідні служби про подібні випадки. 

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, аби унеможливити вчинення цього правопорушення, мешканці Львова і працівники комунальних служб міста мають  памятати про шкідливість викидів у атмосферу під час процесу горіння.

«Наголошуємо, що дим від горіння сухої трави і листя є дуже шкідливим, оскільки містить у собі отруйні речовини, які шкодять здоров’ю мешканців. Це сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. А потрапляння у вогонь пластикового сміття робить дим особливо токсичним. Ми прагнемо застерегти як мешканців, так і працівників комунальних служб від вчинення спалювання, адже за це правопорушення передбачаються штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб», - застерігає директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

Варто зазначити, що спалювання відходів є порушенням вимог розпорядження міського голови «Про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та твердих побутових відходів у м. Львові» та «Правил благоустрою м. Львова», де зазначено, що «спалювання усіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється».

Якщо мешканці стали свідками спалювання сміття чи іншого роду відходів на території міста, вони можуть повідомити про це правопорушення, звернувшись до КП «Адміністративно-технічне управління» за тел.: 244-31-73.

Нагадаємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення громадяни, які здійснили випалювання лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушили умови такого дозволу, притягаються цими органами до адміністративної відповідальності.

У особливо важких випадках, відповідно до Статті 245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 грн) або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років. 

 
Коментарі (0)