ГоловнаСпецпроектиНадзвичайні подіїМиколаївські будинки зігріли опісля дводенного холоду

Миколаївські будинки зігріли опісля дводенного холоду

Вчора ввечері було відновлено теплопостачання всіх будинків Миколаєва, які залишалися без тепла внаслідок гідроудару в системі Миколаївської ТЕЦ.

За словами директора Департаменту проектного управління та енергоефективності у сфері систем життєзабезпечення Мінрегіону Станіслава Захарова, відмінно спрацювали міські служби, внаслідок чого допомога рівня вищого ніж місто та область не знадобилася, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Мінрегіону.

«Станом на 19:30 8 грудня відновлене теплопостачання останніх 4-х будинків із 256, які перестали отримувати тепло внаслідок гідроудару. Над усуненням наслідків аварії працювали 17 аварійно-відновних бригад, необхідна кількість людей та техніки, тому роботу з усунення наслідків можна визнати задовільною. Комунальна сфера міста повністю відпрацювала за встановленими алгоритмами, тому допомога від центрального рівня, від інших відомств або інших областей не знадобилася», – повідомив Станіслав Захаров.

Комунальні служби міста продемонстрували виняткову готовність до дій в екстремальних умовах. Зокрема, рятувальники МНС відзначили оперативну та безпомилкову роботу служб, які відповідали за складання протоколу про подію, яка дала змогу оперативно отримати кошти з резервного фонду держбюджету, у випадку, якби це знадобилося. Кожні дві години відбувалися засідання обласної та міської комісій з ТЕБ та НС, з постійним розглядом та оприлюдненням результатів ліквідації наслідків аварії.

«У той же час, хоча визначення причин виникнення ситуації іще триває, ним займаються компетентні органи, ТЕЦ готова відшкодувати збитки із ліквідації наслідків аварії як комунальним службам, які ліквідовували прориви, так і мешканцям, квартири яких були залиті водою. За даними міської комісії з ТЕБ та НС станом на 19:00 таких налічувалося 31 квартира», – повідомив Станіслав Захаров.

Також за його словами, облік та уточнення завданих міському господарству та приватним квартирам збитків продовжується, зокрема, остаточну кількість пошкоджених водою помешкань планують підрахувати сьогодні, під час останнього засідання міської комісії з ТЕБ та НС, яке заплановане на 10:00.

Нагадаємо, що близько 2:30 7 грудня у Миколаєві відбувся гідроудар в системі Миколаївської ТЕЦ. Внаслідок аварії трапилися численні пориви тепломереж, без теплопостачання залишилися 256 багатоквартирних житлових будинки у трьох районах міста, родильний дім та міська лікарня.

 
Коментарі (0)