ГоловнаЗапитання експертуАналітика Мінрегіон перевірить житло на «доступність»

Мінрегіон перевірить житло на «доступність»

Свою діяльність робочі групи будуть здійснювати з 12 березня по 6 квітня поточного року

Одразу після свят, 12 березня, Мінрегіон почне перевіряти, наскільки вдало українців – і, зокрема, молодь – забезпечують доступним житлом.

Як зазначається у повідомленні прес-служби, Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 17.02.2012 № 64 утворені робочі групи з перевірки стану реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки та Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року в частині надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла, пільгового молодіжного кредитування та пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників у регіонах країни.

Свою діяльність робочі групи будуть здійснювати з 12 березня по 6 квітня поточного року.

За результатами їх роботи міністерство підготує пропозиції щодо удосконалення шляхів та механізмів реалізації зазначених програм.

Нагадаємо, в Україні  найближчим часом повинна запрацювати програма іпотечного кредитування «Доступне житло», у відповідності до якої на 10-15 років населення буде отримувати кредити на будівництво житла під дуже низькі відсотки. Про це на зустрічі із видатними жінками України заявив Президент України Віктор Янукович.

А Прем’єр-міністр Микола Азаров перед цим поставив завдання підготувати нормативно-правову базу для збільшення вдвічі будівництва доступного житла.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)