ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняМрія розіграти українську ГТС на трьох ще жевріє

Мрія розіграти українську ГТС на трьох ще жевріє

Питання трьохстороннього газотранспортного консорціуму за участю України, Росії та ЄС остаточно ще не закрите.

У відповідь на заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що у свій час Україна втратила шанс, відмовившись від створення газотранспортного консорціуму за участю України, Росії та ЄС, спікер Володимир Рибак зазначив, що навіть сьогодні це питання ще не закрите.

«Моя особиста позиція у цьому питанні така: я б не хотів, щоб протягом деякого часу труби, які у нас є, були вивезені на металобрухт», - заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Він додав, що можна було б знайти варіант спільної експлуатації ГТС Україною і Росією, або в іншому варіанті - Україною та ЄС.

«Зараз йдуть різні переговори на рівні фахівців. Мені здається, що найближчим часом почнеться підхід за певним з варіантів спільної експлуатації ГТС, адже українська ГТС потребує серйозної модернізації», - зазначив Володимир Рибак.

Читайте також: Українська газотранспортна система не дорожча за 5 мільярдів

Крім того, спікер парламенту розповів, що найближчим часом відбудеться візит делегації Державної Думи Росії.

«У найближчі дні ми будемо зустрічатися, щоб домовитися про подальше міжпарламентське співробітництво Держдуми і Верховної Ради», - заявив Володимир Рибак і додав, що деякі питання між Росією і Україною будуть вирішуватися на парламентському рівні.

До слова, як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, посол РФ в Україні Михайло Зурабов зазначив, що Росія розглядає можливість створення консорціуму з управління українською ГТС на двосторонній основі. За його словами, окрім варіанту консорціуму може розглядатися варіант спільного підприємства. Обидва варіанти дозволять Україні знизити вартість газу і завантажити потужності ГТС.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)