ГоловнаНовини ЖКГОСББНа Львів чекає нашестя голів ОСББ

На Львів чекає нашестя голів ОСББ

2-3 жовтня у Львові відбудеться третій Всеукраїнський форум ОСББ. Організатором форуму виступає Інститут міста.

Як  повідомляє  прес-служба ЛМР, метою проведення Форуму є обмін успішним досвідом в сфері діяльності ОСББ, обговорення проблем реформування ЖКГ в Україні, досягнення енергоефективності  багатоквартирних будинків, а також можливостей їх фінансування.

Організатори заходу розраховують, що цього року Форум відвідає більш, ніж 130 учасників – представників з усіх регіонів України. У ньому, крім представників ОСББ, участь візьмуть представники місцевої влади, громадських організацій, бізнесу, а також експерти у сфері житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 26 вересня 2012 р. прийняв законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку».

Згідно з цим проектом Закону, ОСББ будуть платити за комунальні послуги за цінами, встановленими для населення. Також документом визначається, що придбане за кошти співвласників майно є їх спільною власністю, а не власністю об'єднання як юридичної особи. Прямо передбачена можливість і визначено загальний порядок проведення письмового опитування для випадків, якщо загальні збори не відбулися через відсутність кворуму. 

 
Коментарі (0)