ГоловнаНовини ЖКГЗарубіжний досвідНімеччина почала реформу сектору вітроенергетики

Німеччина почала реформу сектору вітроенергетики

Вже з 2017 року в Німеччині скасовують пільгові тарифи на електроенергію з вітрогенераторів, натомість запроваджує чіткі об’єми потужностей для всіх нових вітроелектростанцій. Мета реформи – забезпечити інвестиції в сектор та досягти 15 ГВт вітрової енерг

Парламент Німеччини скасував  пільгові тарифи на електроенергію, вироблену вітрогенераторами. На їх заміну мають прийти  аукціони а також буде встановлено чіткі обсяги на розгортання нових потужностей та поставки електроенергії. Очікується, що реформа набуде чинності в січні 2017 року.

Планується, що аукціони на береговий вітер, які проводяться щорічно будуть  обмежені до 2,8 ГВт, а після 2020 року буде збільшено до 2,9 ГВт. Також  щорічно буде змінюватись обмеження на берегові вітропарки з метою забезпечення досягнення цілі у 15 ГВт до 2030 року.

«Для наземних вітроелектрогенераторів реформа встановлює чіткі обсяги на розгортання нових потужностей до та після 2020 року, що забезпечить сектору стабільні інвестиції та можливість довгострокового планування», - заявив головний виконавчий директор WindEurope Гілес Діксон.

Варто зазначити, що частка німецьких вітроелектростанцій  у минулому році склала близько 44 % від сіх європейських вітроелектростанцій. На сьогоднішній день в Німеччині існує 3,7 ГВт наземних  та 2,3 ГВт берегових вітропарків.

 

 
Коментарі (0)