ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПроблеми з водою в Криму вирішать сніг та дощ

Проблеми з водою в Криму вирішать сніг та дощ

У Росії надалі вирішують як зробити Крим незалежним від української води. Спеціалісти припускають, що поливати поля можна водою, яка буде накопичуватися після дощів та снігів.

У Росії впевнені, що проблеми орощення земель можна вирішити за допомогою накопичення снігових та дощових вод. Про уе заявив замдиректора Всеросійського науково-дослідницького інституту гідрогеології та інженерної геології Валерій Лук’янчиков.

«Ресурсів прісних підземних вод для питтєвого водозабезпечення населення Криму цілком достатньо», – заявив він. При цьому, пан Лук’янчиков підкреслив, що сільське господарство можна забезпечити водою, якщо її запасати в період дощів та снігопадів.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозиційщодо укладання договірних відносин для водозабезпечення потреб Криму.
 
Нагадаємо, у Росії розглядають варіант передоплати Україні за водозабезпечення Криму. На такі дії РФ наштовхнула вкрай скрутна ситуація з водою на півострові. За її відсутності мешканці Криму ризикують залишитися без врожаю.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», самопроголошений Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звинуватив Україну у проблемах півострова з водою. Він заявив, нібито Україна перешкоджає подачі води до Північно-Кримського каналу у необхідній кількості.
 
Нагадаємо, 19 березня в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води.  Інформацію щодо каналу дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)