ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРосія не буде торгуватися за воду для Криму

Росія не буде торгуватися за воду для Криму

У Росії надалі вирішують як зробити Крим незалежним від української води. Там планують стабілізувати водозабезпечення, але при цьому не «торгуватися» з Україною.

В РФ не будуть торгуватися та робити якісь кроки в частині розміну з Україною у питанні водозабезпечення Криму. Про це на брифінгу в Сімферополі заявив Міністр природних ресурсів і екології Росії Сергій Донський.

Рада міністрів Криму створила робочу групу, яка буде займатися підготовкою плану забезпечення півострова водними ресурсами і стабілізації водопостачання. Пан Донський додав, що встиг відвідати Північно-Кримський канал і визначити, що ситуація досить складна. «Каналом давно не займалися. Техніка ще залишилася 1966 року. Це, звичайно, позначається на роботі, на вартості обслуговування каналу», - зауважив він. Міністр повідомив, що наступним етапом у вирішенні проблеми водопостачання на півострові буде підготовка схеми водопостачання та комплексний розгляд усіх варіантів подачі води населенню та аграрним господарствам.

До речі, управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладання договірних відносин для водозабезпечення потреб Криму.
 
Нагадаємо, у Росії розглядають варіант передоплати Україні за водозабезпечення Криму. На такі дії РФ наштовхнула вкрай скрутна ситуація з водою на півострові. За її відсутності мешканці Криму ризикують залишитися без врожаю.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», самопроголошений Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звинуватив Україну у проблемах півострова з водою. Він заявив, нібито Україна перешкоджає подачі води до Північно-Кримського каналу у необхідній кількості.
 
Нагадаємо, 19 березня в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води.  Інформацію щодо каналу дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)