ГоловнаНовини ЖКГЗарубіжний досвідРосійські нафтовики не бояться падіння цін на нафту

Російські нафтовики не бояться падіння цін на нафту

Здешевлення цін на нафту ніяк не позначиться на інвестиціях в нафтовидобувну галузь, оскільки собівартість видобутку становить всього 2 долари. Так вважають російські чиновники.

Собівартість видобутку бареля нафти в Росії становить 2 долари. Таку оцінку в інтерв'ю "Российской газете" дав заступник міністра енергетики РФ Кирило Молодцов, передає УНІАН.

"В середньому собівартість видобутку бареля російської нафти складає близько двох доларів», - сказав він.

Молодцов так само уточнив, що ця величина може значно змінюватися в залежності від циклу освоєння родовища і складності видобутку.

"Собівартість видобутку важко видобувних і шельфових запасів вище 20 доларів. При падаючому видобутку собівартість вище", - зазначив він.

За словами заступника міністра, російські нафтові компанії навіть з урахуванням що впали цін на нафту відчувають себе досить впевнено. За прогнозами відомства, обсяг інвестицій нафтовиків в цьому році складе близько 1,4 трлн рублів. До того ж, компанії збільшили обсяги перевалки нафти через порт Козьміно в Китай до 30 мільйонів тонн. В цьому році очікується 31 млн тонн і вище.

Втім, такі прогнози можна назвати дуже сміливими, адже як уже повідомлялося, згідно з генеральною схемою розвитку російської нафтової галузі до 2035 року, яку розробило Міненерго, видобуток нафти в Росії через 20 років знизиться від 1,2% в найкращому варіанті і на 46% - в найгіршому.

 

 
Коментарі (0)