ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Столиця готова до опалювального сезону?

Столиця готова до опалювального сезону?

На сьогодні житловий фонд міста Києва готовий до зими на 92%.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління контролю та експлуатації житлово-комунальної інфраструктури головного управління житлово-комунального господарства Лариса Пінчук, передає УНН.

«За даними райдержадміністрації, житло всіх форм власності цілому готове до зими на 92%, а житло комунальної форми власності – на 97%», – сказала пані Пінчук.

За її словами, попри те, що в бюджеті міста Києва не було передбачено коштів безпосередньо на підготовку до зими, на ці цілі по іншій статті скарбниці було спрямовано на сьогоднішній день 54 млн грн.

Читайте також: Київ до зими готовий... на папері. А насправді?

У свою чергу, присутній на прес-конференції член комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс не погодився з такою оцінкою представницею столичної влади. За його словами, у столиці ремонту потребують понад тисяча будинків, понад половина тепломереж вичерпала свій ресурс. Депутат також наголосив, що не було виділено кошти з міського бюджету безпосередньо на підготовку до зими. «Про яку готовність тоді ми можемо говорити», – зауважив пан Клюс.

За словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчак, у Києві всі котельні готові до опалювального сезону.

«Все як у попередні роки. Але є ще ті речі, які треба доробити. Наприклад, «Київенерго» побачив те, що при заміні мереж потрібні ще додаткові фінансові ресурси і виділив додатково близько 30 млн грн на проведення додаткових робіт, які він не встигає завершити у ті терміни, які ми йому встановлювали, а саме до 1 жовтня. Тому вони продовжуватимуть роботи до 10 жовтня. Це пов’язано з необхідністю заміни тих, які вийшли під час випробувань», - розповів він. 

Пан Мазурчак зазначив, що всі котельні, які виробляють тепло, яких у Києві більше 170, готові до опалення. Проте міська влада має проблеми, за його словами, з відомчими котельнями у деяких підприємствах і організаціях, в тому числі і з тими, які опалюють будинки.

 

 
Коментарі (0)