ГоловнаПублікаціїАналітика Теплокомуненерго вимагають у влади стабілізації галузі

Теплокомуненерго вимагають у влади стабілізації галузі

Теплове господарство країни у критичному стані. Підприємства Теплокомуненерго звертаються до керівників Держави із вимогою прийняти невідкладні заходи для стабілізації ситуації в галузі.

Минулого тижня ІА «Україна Комунальна» зібрало за круглим столом представників влади та підприємств теплокомуненерго для відкритого діалогу та спільного пошуку вирішення проблеми введення рахунків зі спеціальним режимом використання для розрахунків за газ.

Зауважимо, для того, щоб покращити рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ перед НАК «Нафтогаз України», дотація якого, як відомо, влітає державі у чималу копійку, Кабінет Міністрів у червні минулого року прийняв постанову №217 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу». Згідно з цим документом, тепер абсолютна більшість коштів, які отримують теплопостачальні підприємства від споживачів за надані послуги, автоматично банками зараховуються на спеціальні рахунки, відкриті для розрахунку з НАКом. Таким чином борги теплокомуненерго перед газовим монополістом почали щотижня танути, однак за поліпшенням платіжної дисципліни таким способом теплопостачальні підприємства дуже швидко також перетворилися на збиткові – у них не лишилося коштів на проведення господарської діяльності. Це загрожує зупинкою роботи підприємств і фактично зривом опалювального сезону.
 
У ході заходу були заслухані доповіді сторін (представників Мінрегіону, Міненерговугілля, НКРЕКП, Антимонопольного Комітету, Асоціації міст, «Укртеплокомуненерго», НАК «Нафтогазу», директорів підприємств теплокомуненерго) та погоджено колективний лист-звернення до керівників Держави із вимогою прийняти невідкладні заходи для стабілізації ситуації в галузі.
 
«Україна Комунальна» оприлюднює текст звернення учасників круглого столу.
Натисніть для збільшення
Натисніть для збільшення
Натисніть для збільшення
Натисніть для збільшення
 
Детальніше про круглий стіл можна прочитати тут.
 
Також пропонується фоторепортаж та відеотрансляція.
 
Коментарі (3)
Софи Кремен4
13 Лютого 2015 p. 00:57
Пока по стране не прокатится волна АлчевскоFF ,"рулить" процессом будет "Нафтогаз" !
Читатель-1
13 Лютого 2015 p. 10:22
а когда прокатится, кто будет рулить?
Владимир3
13 Лютого 2015 p. 10:35
потом будут сажать : - НКРЕКП за убыточные тарифы на тепловую энергию - НАК "Нафтогаз" за вышки Бойко и т.д. - директоров предприятий ТКЕ потому что "стрелочники"