ГоловнаНовини ЖКГПитання експертуТОП-10 запитань до Міністра Геннадія Темника

ТОП-10 запитань до Міністра Геннадія Темника

«Україна Комунальна» визначила 10 найбільш гострих, цікавих і актуальних питань наших читачів до голови Мінрегіону.
ТОП-10 запитань до Міністра Геннадія Темника
Новини по темі

На прохання «України Комунальної» допомогти редакції підготуватися до інтерв'ю з Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Темником відгукнулося багато читачів. Ми висловлюємо подяку всім, хто залишав свої питання в коментарях на порталі, через Facebook або надсилав їх на редакційну пошту.

Нагадаємо, ми звернулися до наших читачів, готуючись до майбутнього інтерв'ю з головою Мінрегіону, з метою з'ясувати, які питання хвилюють споживачів послуг ЖКГ, якими ми всі є, а також, щоб зрозуміти, яку інформацію їм буде цікаво почути від високопоставленого чиновника, керівника однієї з життєво важливих галузей економіки.
 
Проаналізувавши всі питання, можна резюмувати, що читачів найбільше цікавить:
 
1) тарифна політика, структура вартості послуг та механізм тарифоутворення;
 
2) житлова політика, питання, пов'язані з діяльністю об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, та фінансування капітального ремонту будинків;
 
3) вирішення проблем, що виникають між постачальниками комунальних послуг та побутовими споживачами;
 
4) подальше реформування галузі ЖКГ та пошук джерел його фінансування.
 
Як ми і обіцяли, редакція відібрала десятку кращих запитань. Вибирали ми так: з безлічі отриманих від читачів запитань (багато з них повторювалися), ми відзначили 45 самих актуальних і цікавих. У відборі брали участь редколегія «України Комунальної», а також представники нашої Експертної Ради. Ми також враховували кількість розставлених читачами фейсбучних «лайків» та балів.
 

Отже ТОП-10 сформували:

1) Володимир Дудаладенко - з питанням про реалізацію Програми реформування на 2010-2014 роки;
 
2) Ігор Скоропад - з питанням про проблеми приватизації житлового фонду;
 
3) Svyatoslav Pavlyuk - з питанням про політику енергозбереження;
 
4) Тетяна Донченко - з питанням про єдиний підхід до тарифоутворення;
 
5) Ігор Баришев - з питанням про дерегуляцію галузі;
 
6) Валерій Савруцкій - з питанням про обгрунтованість тарифного зростання;
 
7) Костянтин Левітов - з питанням про правовий статус мешканців неприватизованих квартир;
 
8) Борис Бец - з групою питань про Житловий Кодексі, сфері поводження з відходами та сегменті теплопостачання;
 
9) Nikolay - з питанням про бюджетний співфінансуванні капітальних ремонтів житлових будинків;
 
10) Геннадій - з питанням про проблеми індивідуального опалення. 
 
Хочемо звернути увагу читачів на те, що питання не ранжовані за значимістю, і присвоєний їм номер не має ніякого значення. Всі вони важливі і актуальні. Читачам, чиї питання не увійшли до «золотої десятки», ми обіцяємо, що в тому чи іншому формулюванні більша частина з них буде задана Міністру в ході інтерв'ю нашими журналістами.
 

ПРИЗ від редакції за краще запитання:

Одноголосно редколегія проголосувала за питання Ігоря Скоропада «Чому 90% приватизованого житлового фонду країни до цих пір вважається як «комунальна власність»»? (Авторський стиль збережено). 
 
Пане Ігоре, ми Вас вітаємо і дякуємо за запитання. Приз очікує на Вас у редакції «України Комунальної». Щоб його забрати, зв'яжіться, будь ласка, з нами за телефоном (044) 486 60 68. 
 
«Україна Комунальна» проінформує читачів про дату інтерв'ю з Міністром, і про те, коли воно буде опубліковане.
 
Коментарі (2)
Иван Смольный1
22 Лютого 2013 p. 22:12
Мне, конечно, несколько не с руки комментировать десятку и победителя, так как я сам ставил три вопроса. Поэтому от комментариев воздержусь. Но, тем не менее, если хочешь получить правильный ответ - правильно задай вопрос. Посмотрим какие будут ответы и по ним и оценим выбор вопросов. Однако не могу сдержаться по поводу вопроса - победителя. Это не вопрос, это эмоциональная реплика. Причем из сферы собственности, а не коммуналки. Тем не менее. Ответа на этот вопрос-реплику не существует априори. Так как и цифра 90% (почему 90, а не 80, а 55, а не 99%) так и утверждающий посыл реплики не имеют под собой ни юридического ни фактического основания. Реплика отражает лишь субъективное восприятие ее автором различных аспектов взаимоотношений, возникающих между собственниками жилых помещений в многоквартирных домах и местной исполнительной властью. И не более того.
Софи Кремен1
23 Лютого 2013 p. 00:22
Цілком з Вами згідна !!!