ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУ підвищенні цін на енергію винен Захід - Азаров

У підвищенні цін на енергію винен Захід - Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує зростання цін на енергоносії у зв'язку з антикризовими заходами, які приймаються США та ЄС

Про це прем’єр сказав на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України.

«Зараз у Сполучених Штатах і в Європейському Союзі приймаються дуже серйозні зусилля. Федеральна резервна система оголосила про третю фазу пом'якшення, у процесі якої майже 1,5 трильйонів доларів увіллється в американську економіку», - повідомив він. 

Голова уряду відмітив, що Європейський центральний банк прийняв цілу низку рішень, які сприятимуть певному вливанню ліквідності в економіку Європейського Союзу. «А як на нас це відгукнеться? Досить просто – насамперед, зростанням цін на енергоносії», - вважає Микола Азаров. За його словами, долар, що дешевшає, підніматиме рівень цін на нафту, а відповідно, і ціни на газ.

«Тому в цих заходах є й плюси, пов'язані з можливою активізацією світової економіки, а є й мінуси, пов'язані з тим, що для нас дорожчатимуть енергоносії», - продовжив прем’єр.

Як відомо, раніше перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що Україна буде збільшувати тарифи на енергоносії для населення після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій.

При цьому пан Азаров спрогнозував продовження світової економічної кризи до 2022 року.  

За матеріалами: Українська Правда

 
Коментарі (0)