ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна посилює енергетичну залежність від Росії

Україна посилює енергетичну залежність від Росії

ПАР відмовляється підписувати новий контракт з Україною на поставки вугілля. Це означає, що країна буде змушена домовлятися за чорне золото з Росією чи бойовиками.

Перевірки щодо поставок вугілля з ПАР відлякали потенційних постачальників. Вони заганяють Україну в енергетичну залежність від Росії. Про це сказав на засіданні КМУ Міністр енергетики Юрій Продан.

За словами пана Продана, в України не залишиться іншого виходу, як купувати вугілля у бойовиків чи у Росії, у разі, якщо держава не зможе переконати поставників африканського вугілля відновити постачання.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Південна Африканська Республіка більше не зацікавлена у продажі вугілля Україні. Постачальник з ПАР Steel Mont відмовляється підписувати нову угоду на поставки твердого палива з компанією «Укрінтеренерго». Причиною розриву співпраці стали перевірки, які розпочалися в Україні з боку Генеральної прокуратури.
 
Днями у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості порахували, що іншої альтернативи, як домовлятися з окупованими шахтами на сході країни про постачання вугілля, немає. Це буде більш економічно вигідно ніж постачання твердого палива з Росії чи ПАР.
 
Коментарі (0)