ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна позбавиться енергозалежності через два роки

Україна позбавиться енергозалежності через два роки

Аби стати енергонезалежною державою, Україні потрібно два роки. Відповідну заяву зробив Президент Петро Порошенко, додавши, що Київ побудує прозорі ринки електроенергії та вугілля.

Через два роки Україна буде енергонезалежною. Про це сказав Президент Петро Порошенко, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі в середу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Раніше Україна споживала 70 млрд кубометрів газу на рік, ми вже скоротили цей показник до 40 млрд кубометрів. І це лише початок. Я повністю впевнений, що через два роки ми забезпечимо свою енергетичну незалежність від Росії. Ми зможемо побудувати нові шляхи для отримання норвезького газу і газ з Європи, також у нас в Україні буде видобуток сланцевого газу», - сказав пан Порошенко.
 
Президент додав, що Україна побудує прозорі ринки електроенергії та вугілля.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Росії нагадали, що у 2009 році український уряд схвалив результати переговорів про імпорт газу до 2019 року, які передбачають закупку палива за завищеними цінами. «Газпром» заявив, що не має наміру переглядати відповідні домовленості.
 
Коментарі (0)