ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнці «за» іменний продаж залізничних квитків - опитування

Українці «за» іменний продаж залізничних квитків - опитування

Що думають українці з приводу обіцяного повернення до іменного продажу залізничних квитків, поцікавилася «Україна Комунальна»

З 1 січня продаж залізничних квитків мав відбуватись за умови предявлення документів, які посвідчують особу, однак як відомо анонсованого нововведення так і не відбулось.

Однак у Міністерстві інфраструктури пояснили, що іменний продаж квитків таки введуть проте коли саме – поки не відомо. Наразі в усіх касах «Укрзалізниці» проїзні документи реалізують за старими правилами. Пасажирам, окрім пільгових категорій, також не треба пред'являти квиток під час посадки.

Нагадаємо, раніше іменний продаж квитків вводився в кінці 2004 року, проте восени 2007 року від такої ініціативи відмовились.

Повернення до нової іменної схеми реалізації залізничних квитків, зумовлене значними фінансовими збитками «Укрзалізниці» від спекулянтів, які перепродують квитки в рази дорожче.

У Мінінфраструктури запевнили, що самим пасажирам боятися даного нововедення нічого, адже квиток можна буде придбати за ксерокопією, або просто назвавши свої ім'я та прізвище. Оригінал документа знадобиться лише при посадці в поїзд, його повинен буде перевірити провідник.

Однак поки що проїзні документи реалізують за старими правилами, а плани Міністерства щодо покращення роботи залізничного траспорту наразі залишаються лише планами.

Та чи подобаються нашим громадянам такі ініціативи? Питання цікаве, хоча би тому, що згідно з результатами одного із дослідженнь «Укрзалізниці», 60,7% українців для здійснення поїздки обирають саме залізничний транспорт.

За результатами опитування, яке проходило минулого тижня на шпальтах ІА «Україна Комунальна», виявилося що більшість громадян – 32% опитаних переконані, що дані нововведення лише створять додаткові незручності для пасажирів.

На противагу більшості респондетів, 25% українців всеж таки переконані в доцільності введення іменного продажу залізничних квитків, та додають, що це зменшить їх дефіцит. Ще 6% громадян погоджуються з вищеопитаними, однак вважають, що це не вирішить проблеми нестачі квитків. 13% респондентів теж переконані у правильності ініціатив Мінінфраструктури, однак вважають, що заразом потрібно удосконалювати систему продажу квитків через Інтернет.

Ще 20% громадян бачать вирішення даної проблеми у збільшенні кількості поїздів. На користь даної точки зору свідчать дані «Укрзалізниці» про дефіцит пасажирських вагонів, внаслідок якого перевезення пасажирів найближчим часом скоротяться з 60,5 млн до 40 млн пасажирів.

На сам кінець, слід зазначити, що майже 5% українців взагалі не хвилює дане питання, адже відповідна частка опитаних не користуються послугами залізниці.

Отож як виявилось, незважаючи на певні розбіжності, більшість громадян всеж таки підтримують рішення Мінінфраструктури повернути іменний продаж залізничних квитків, та готові до відповідних змін.

 
Коментарі (0)