ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» забула про іменний продаж квитків

«Укрзалізниця» забула про іменний продаж квитків

Іменний продаж залізничних квитків 1 січня не повернули. Поки проїзні документи реалізують за старими правилами, посвідчення особи не потрібно

Анонсоване Міністерством інфраструктури повернення іменного продажу залізничних квитків з 1 січня так і не набуло чинності.

Як передає «5 канал», продаж квитків за паспортами відклали на невизначений термін.

У Мінінфраструктурі журналістам пояснили, що продаж квитків за документами, що посвідчують особу, таки введуть, проте коли саме – поки не відомо. Документ знаходиться на узгодженні у відповідних відомствах.

У касах «Укрзалізниці» проїзні документи реалізують за старими правилами. Усім пасажирам, окрім пільгових категорій, також не треба пред'являти квиток під час посадки.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» скасувала продаж квитків за паспортами восени 2007 року.

За словами Віце-прем'єр-міністра Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, введення іменного продажу залізничних квитків є вимушеною мірою у зв'язку зі спекуляцією і корупцією.

Однак на думку експертів введення іменного продажу проїзних документів на пасажирські поїзди не вирішить проблеми спекуляцій. Зокрема юристи вважають, що потрібно змінювати законодавство, та посилювати заходи по відношенню до спекулянтів, які масовим скупковуванням залізничних квитків.

А фахівці «Укрзалізниці»  бачать вирішення проблеми у введенні електронних квитків з використанням QR-коду. Такий електронний квиток міститиме увсі необхідні відомості про особу, яка ним скористається.

За матеріалами: Дзеркало Тижня 

 
Коментарі (0)