ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнці зможуть на 30-50% зменшити комунальні платежі

Українці зможуть на 30-50% зменшити комунальні платежі

Якщо парламент «не зарубає» чергову депутатську ініціативу, в українців з’явиться можливість на 30-50% зменшити платежі за комунальні послуги.

Народний депутат Віктор Балога вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до деяких Законів України щодо строків і порядку придбання, встановлення та обслуговування лічильників обліку газу для населення за кошти постачальників газу».

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Єдиного Центру.

Документом пропонується законодавчо зобов‘язати газорозподільні компанії, власники яких приватизували загальнодержавне майно і тепер монопольно, не вклавши гроші в будівництво цих розподільчих мереж, диктують умови цілим громадам, встановити громадянам лічильники вже у 2013 році, а не в 2018-му.

Нововведення на 30-50% зменшить платежі українців за комунальні послуги, адже постачальники суттєво завищують рахунки пересічним громадянам, які не використовують лічильники. Тому у проекті також пропонується заборонити встановлювати різні роздрібні ціни на природний газ для споживачів із лічильниками та без них.

У разі прийняття закону збільшаться реальні доходи громадян, які вони зможуть витратити на свої першочергові потреби, а також розвиватиметься національний товаровиробник лічильних приладів, зменшаться витрати держави на виплату дотацій розподільчим газовим компаніям, що дасть змогу вивільнені кошти направити на важливі інфраструктурні об‘єкти.

Нагадаємо, це не єдина цьоготижнева депутатська ініціатива у сфері ЖКГ. Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ряд депутатів від КПУ днями запропонував парламенту запровадити мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію до погашення заборгованості із виплат заробітної плати.

 
Коментарі (0)