ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВінницькі ЖЕКи зароблятимуть на землі

Вінницькі ЖЕКи зароблятимуть на землі

Виконавчий комітет Вінницької міської ради 21 червня ухвалив проект рішення міськради «Про звільнення від сплати земельного податку», яким передбачається звільнити вінницькі житлово-експлуатаційні підприємства міста від сплати частини земельного податку.

Виконавчий комітет Вінницької міської ради 21 червня ухвалив проект рішення міськради «Про звільнення від сплати земельного податку», яким передбачається звільнити вінницькі житлово-експлуатаційні підприємства міста від сплати частини земельного податку, який за законом перераховується до міського бюджету у другій половині 2012 року.

Це рішення, яке було підтримане усіма членами виконкому, передбачає, що ЖЕКи у другому півріччі 2012 року не будуть платити 75% податку на землю, який перераховується до міського бюджету.

За словами директора департаменту фінансів Вінницької міськради Наталії Луценко, ця сума складає близько 100 тис. гривень.

Тож 11 вінницьких ЖЕКів зекономлять на кожного в середньому десь по 9 тисяч. Чи відобразиться це на покращенні якості послуг з утримання вінницького житла, хоча це дасть змогу ЖЕКам хоча б не боргувати зарплатню своїм працівникам.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.»,  21 червня у Вінниці по вул. Київській,31 відкрився «Центр обслуговування споживачів» на базі приміщення ЖЕКу №15, який працює за принципом «прозорого офісу.

Працівники ЖЕКу№15 першими відчують на власному досвіді, як працювати із мешканцями за новим підходом: зроблено ремонт, закуплено нові меблі та оргтехніку, і все для того, щоб разом із умовами праці працівників змінювались і підходи до роботи із мешканцями.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман, зазначив, що такі центри мають бути при кожному ЖЕКу. «Коли ми відкривали Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» у Вінницькій міській раді, ми визначили для себе, що це буде стандарт нашої роботи, і відтоді ми почали впроваджувати його у різних сферах. Наступним стало впровадження такого ж стандарту прозорості, відкритості і системності адміністративних послуг в міському БТІ. В цьому році ми робимо три центри адміністративних послуг в приміщеннях районних адміністрацій, а також розпочали створювати центри обслуговування споживачів в житлово-експлуатаційних контрах, де середовище одразу налаштовує на позитив і відповідні стандарти спілкування», - говорить міський голова Володимир Гройсман.


Джерело - ВИННИЦА.info

 
Коментарі (0)