ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВодоканали ідуть на економію енергії

Водоканали ідуть на економію енергії

Українські водоканали зекономили електроенергію на модернізації обладнання. Зокрема, йдеться про підприємства-учасники інвестиційного проекту.

Середній показник економії електроенергії на комунальних підприємствах-учасниках проекту «Розвиток міської інфраструктури» становить близько 26%, що сумарно складає 37 млн. кВт/год на рік. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, зазначається, що лідерами з економії електроенергії стали водоканали Калуша – економія склала 40,9% або 1,1 млн. кВт/год на рік, Борисполя – 35,4% або 1,2 млн. кВт/год в рік; Коломиї – 35,3% або 0,8 млн. кВт/год в рік; Кременчука – 34,4% 2,4 млн. кВт/год в рік; Чернігова – 32,4% 13,0 млн. кВт/год в рік.

За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, в рамках реалізації проекту реконструйовано 426 з 460 передбаченої кількості насосних станцій та прокладено близько 43,4 з передбачених 49,9 км мереж водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, 2008 року Мінрегіон підписав Угоду про позику зі Світовим банком, відповідно до якої в Україні реалізується Проект розвитку міської інфраструктури. Головною метою проекту є сприяння 14-ом українським комунальним підприємствам з водопостачання та водовідведення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у сфері ЖКГ ініційовано нові масштабні проекти: «Розвиток міської інфраструктури-2» та «Проект підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Перший проект передбачає фінансування у розмірі до 300 млн дол. США, другий проект -  350 млн дол. США.

 
Коментарі (0)