ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗапоріжжю докучають аварійні водогони та газові борги

Запоріжжю докучають аварійні водогони та газові борги

Опалювальний сезон у Запорізькій області пройшов без особливих проблем, однак певні труднощі все ж виникали

Опалювальний сезон у Запорізькій області пройшов без особливих проблем, однак певні труднощі все ж виникали. До роботи в осінньо-зимовий період були комплексно підготовлені 7543 житлові будинки, 616 шкіл, 471 дошкільний заклад та 72 лікарні.

Про це засіданні колегії облдержадміністрації заявив заступник голови ОДА Петро Гончарук, інформує прес-служба.

«Особливих претензій при проходженні опалювального сезону на цих об’єктах не виникало. Разом з тим, були окремі моменти, урок з яких маємо винести вже сьогодні, щоб уникнути повторення ситуації надалі», - зазначив пан Гончарук.

Так, функціонування систем енерго-, газо-, тепло- та водозабезпечення хоча і відбувалося в робочому режимі, однак уникнути ряду аварій не вдалося. Найбільше аварійних ситуацій зафіксовано в мережах водопостачання. Цей факт необхідно врахувати при підготовці мереж до наступного опалювального сезону.

Окремо Петро Гончарук порушив чи не найскладніше питання опалювального сезону – розрахунки за газ.

Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики за природний газ станом на 09.04.2012 р. становить понад 460 млн грн. Рівень розрахунків складає всього 60%. При цьому основною категорією боржників є населення (244 млн грн).

Так само населення залишається основним боржником і при розрахунках за послуги теплопостачання (323,2 млн грн).

«Акцентую вашу увагу, що відповідальність за рівень розрахунків за газ, перш за все, покладена на керівників територій. У вас є всі важелі впливу – використовуйте їх, проводьте роз’яснювальну роботу з населенням, попереджуйте про наслідки. Одним словом, негайно активізуйте роботу для того, щоб забезпечити 100% розрахунки за газ», - поставив завдання голова ОДА Олександр Пеклушенко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)