ГоловнаКоментаріТеплоенергетика«Зелена енергетика» навчить економити

«Зелена енергетика» навчить економити

«Зелений» сектор потребує матеріальної підтримки з боку держави. Але в результаті є шанс зекономити великі кошти.

Використання нетрадиційної енергетики допоможе зменшити імпорт газу до України на 20%. Про це повідомив виконавчий директор Міжнародного фонду ім. Блейзера Олег Устенко. 

«Я бачу колосальні перспективи розвитку «зеленої енергетики» в Україні. Наприклад, сонячної енергетики, або нетрадиційних способів отримання енергії. Тут є величезні перспективи», - запевнив Олег Устенко.

Читайте також: В енергетиці – без змін

Проте, за словами експерта, цей сектор потребує матеріальної підтримки з боку держави. Але в результаті є шанс зекономити великі кошти.

«Наскільки я розумію, за оцінками Нацакадемії наук України, використовування сонячної енергетики в Україні дасть можливість знизити обсяг вживання газу на 5 млрд куб. м в рік. У порівнянні із нашим річним використанням – від 25 до 30 млрд куб. м – означає зниження близько на 20% нашого імпорту газу. Це може суттєво вплинути і на покращення нашого торгового балансу. У нашому імпорті 70% складають енергоносії – це колосальна енергозалежність», - переконав економіст. 

Фахівець закликав владу задуматися з приводу енергоефективності.

Читайте також: Енергоефективність в кредитних руках

«Необхідно думати з приводу оздоровлення «Нафтогазу». Не можна щось постійно купувати за 10 доларів, а продавати за 3 долари. Жодна організація так не виживе. Значить потрібні дотації. Якщо буде прийнято принципове рішення, що за все це будуть платити платники податків – це теж шлях розвитку, але тоді треба бути готовим до того, що збільшується тягар боргу, а рейтинги України будуть знижуватися. І ситуація в Україні буде погіршуватися», - заявив Олег Устенко.

Джерело - УНН

 
Коментарі (0)