ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗима «ставить на коліна» комунальників і спецслужби - опитування

Зима «ставить на коліна» комунальників і спецслужби - опитування

Комунальники і спецслужби програють війну з негодою: українці не задоволені їхньою роботою, або задоволені частково.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ранок 3 грудня для України став початком суворих випробувань негодою, які тривають і до нині.

Кожного дня від прес-служб МНС, Укравтодору та регіональних комунальних підприємств надходить інформація щодо знеструмлення, обмеження руху транспорту, зупинки поїздів, повалення дерев, руйнування житлових будинків та споруд, непрохідність тротуарів та прибудинкових територій і т.д. Так, станом на сьогодні знеструмлено 371 населений пункт у 11 областях та паралізовано рух транспорту майже на всіх найбільших міжміських автомобільних сполученнях. Втім, ті ж самі прес-служби повідомляють і про оперативну ліквідацію наслідків негоди.

Чи так це насправді? – «Україна Комунальна» вирішила перевірити, запитавши у своїх читачів про найелементарніше: чи задоволені вони якістю прибирання доріг від снігу?

Відповідне опитування проводилося на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 10 по 17 грудня.

Як виявилося, переважна більшість опитаних не задоволена роботою комунальників та спецслужб, або задоволена частково. Так, 41% респондентів констатував, що сніг не прибирається вчасно, внаслідок чого утворюються намети, котрі обмежують чи затримують рух; 22% запевняють: «Дороги - чисті, але у дворах – суцільна ожеледиця!»; 21% дотримується схожої думки, правда, стосовно очищення міських доріг і тротуарів; ще 7% утрималися від оцінки, мовляв, воліють у таку погоду взагалі не виходити з дому; і лише 9% опитаних відповіли ствердно: «Так, комунальники розчистили дороги і засипали тротуари піском».

Апробація данних з соціальної мережі мало відрізнялася від вищезазначених результатів і також наблизила оцінку роботи комунальних служб та МНСників у ці занадто засніжені дні до «незадовільно».

Таким чином, можемо зробити висновок, що протистояння «Негода-Комунальники і спецслужби» нерівноцінне: перша надто сувора, а другі, хоч і борсаються, ліквідовуючи наслідки погодніх ударів, почасти залишаються безсилими.

 
Коментарі (0)