ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаЕнергетику чекає «революція»

Енергетику чекає «революція»

Сьогодні в енергетичній сфері «світ бореться сам з собою, створюються перешкоди для ідей та технологій. Енергетика повинна об'єднувати світ, а не роз'єднувати його.

Член виконавчого комітету корпорації Shell Маттіас Біксель вважає, що всі рішення, що приймаються в енергетиці, повинні бути холістичний, тобто враховувати весь комплекс наслідків втілення цих рішень у життя.

Виступаючи на енергетичній сесії 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі YES він заявив, що сьогодні в енергетичній сфері «світ бореться сам з собою, створюються перешкоди для ідей та технологій. Енергетика повинна об'єднувати світ, а не роз'єднувати його».
На його думку, єдиним прийнятним підходом в енергосфері є холістичний. Альтернативна енергетика - використовує енергію сонця та вітру - поки що занадто дорога в собівартості, щоб замінити вуглеводні, зокрема - газ.
 
«Якщо альтернативну енергетику порівнювати з газом, то електроенергія на газу виходить в 10 разів дешевше, ніж вітростанція. Перевага газу ще й у тому, що його багато, є ще серйозні запаси і є нові технології його видобутку», - заявив Маттіас Біксел.
Особливі перспективи відкриваються у зв'язку з видобутком сланцевого газу, яка отримала назву «енергетичної революції». «Я заздрю ​​США. - Сказав Маттіас Біксел, - у них є можливість використовувати технології в сланцевому газі. Це дозволить їм отримати більш дешеву енергію і в кінцевому підсумку перебудувати свою економіку».
 
Найкращим же глобальним рішенням є розвиток усіх видів енергетики - традиційної та альтернативної.
 
 
Коментарі (0)