ГоловнаНовини ЖКГАналітика Підсумки тижня: газові казуси та іпотечна дешевизна

Підсумки тижня: газові казуси та іпотечна дешевизна

Останній тиждень проведення Євро-2012 в Україні, попри святкову атмосферу і ураганну погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення.

Останній тиждень проведення Євро-2012 в Україні, попри святкову атмосферу і ураганну погоду, став доволі плідним і насиченим новинами у галузі життєзабезпечення. Уряд старанно шукав альтернативу дорогому російському енергоносію, а Південні регіони вирішували болюче питання про вивезення та переробку сміття. 

Отже у понеділок, 25 червня, в Криму в результаті ураганного вітру і дощів знеструмлено 8 населених пунктів. Основний удар складних погодних умов припав на Сакський, Сімферопольський і Чорноморський райони. 

У цей час, керівництво Львівської ОДА відзвітувало перед Мінрегіоном про те, що станом на 25 червня від Львівської області передано перелік 248 квартир на 11 об’єктах, що залучені до Програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом загальною площею 15,2 тис. кв. м. 

Наступного дня надійшла інформація, що для реалізації проекту з модернізації системи електропостачання планується залучити ресурси німецького банку KfW під гарантії Європейського інвестиційного банку разом із ЧБТР. Додатковий обсяг кредитів, до яких отримає доступ Україна, складає 100 млн євро. 

Окрім цього, в цей день заговорили й про ОСББ. Так, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов повідомив, що стимулювання самостійних організаційних форм управління багатоквартирним житловим фондом, таких як житлово-комунальні кооперативи та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, продовжує залишатися одним із провідних принципів політики реформування ЖКГ. Нам необхідні ефективні власники будинків, які б самі замовляли та контролювали якісні послуги. 

У середу 27 червня, стало відомом, що Міністерство інфраструктури України впроваджує проект технічної допомоги «Підтримка імплементації транспортної стратегії України», спрямований на сприяння досягненню цілей і пріоритетів національної транспортної стратегії в Україні. Проект спрямований на інтеграцію транспортної мережі України до транспортної мережі Європейського Союзу та зміцнення співробітництва між Україною та ЄС. У рамках проекту фахівці ЄС допоможуть у здійснені прогнозуванні транспортних потоків, на основі яких формуватимуться проекти розвитку транспортної інфраструктури. 

Про подієву картину минулого тижня читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)