ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійГазони від автівок звільняться ще не скоро – опитування

Газони від автівок звільняться ще не скоро – опитування

Останнім часом в Україні набула підвищеної гостроти проблема організації місць для паркування автомобілів.

Кількість автотранспорту дедалі збільшується, але особливості планування населених пунктів не дозволяють виділити достатню кількість площі під стоянки для машин.

Ще наприкінці минулого року урядом було затверджено Правила паркування транспортних засобів, відповідно до яких плата за паркування має стягуватися тільки через спеціальні автомати. Це нововведення викликало безліч суперечок та незручностей для водіїв, що змусило втрутитися у ситуацію перших осіб держави. Зокрема, Премєр-міністр Микола Азаров у травні цього року наголосив, що вимоги щодо оплати паркування автомобіля за відсутності паркомату незаконні.

Але з того часу ситуація далеко не всюди покращилася. Зокрема у Ялті через велике скупчення припаркованого автотранспорту комунальні служби міста не можуть своєчасно вивозити сміття. Про це на оперативно-господарській нараді в міськраді повідомив начальник УЖКГ Микола Герон.

Львівська влада у зв’язку з подібною ситуацією вимушена була вдатися до рішучих кроків. Відтепер неправильно припарковані автомобілі переміщуватимуть на штрафмайданчик.

ІА «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, яким чином вони вирішують це питання. У результаті опитування, яке тривало на нашому сайті у період 24-30 вересня, вдалося зясувати, що більше третини респондентів взагалі не мають власної автівки та користуються громадським транспортом. Решта читачів вимушені шукати місця для своїх «залізних коней» де прийдеться. Зокрема, 30% опитаних зізналися, що паркуються на газонах під будинками через те, що інших місць для парковки просто не існує. Ще 20,5% відсотків людей роблять це іноді – за відсутності вільного місця на обладнаній парковці. 11,5% респондентів не шкодять зеленим зонам з остраху перед можливими штрафними санкціями, і лише 3% не паркуються на газонах, оскільки не хочуть дратувати сусідів.

З огляду на все це виглядає вельми доречною ідея «пересадити» городян на велосипеди – ці засоби пересування є і більш компактними, і шкоди довкіллю завдають у рази менше. До того ж, наприклад, у столиці цієї осені завершиться облаштування нових безкоштовних велопарковок. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов, і вже визначено адреси розміщення двох сотень парковок для велосипедів. Тож, варто замислитися про власне здоровя та про збереження залишків зелених зон у наших містах. А «Україна Комунальна» у своїх публікаціях надалі слідкуватиме за розвитком цієї ініціативи серед наших співгромадян.

 

 
Коментарі (0)