ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаЕнергетична стратегія шукатиме підтримки у влади

Енергетична стратегія шукатиме підтримки у влади

Оновлена енергетична стратегія не буде прийнята владою в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Оновлена енергетична стратегія не буде прийнята владою в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Про це в коментарі заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич.

«Ці позиції, що висловлюються, в ході сьогоднішньої та інших конференцій з енергетичних питань стосовно якості запропонованої енергетичної стратегії, очевидно, що вони призведуть до того, що влада не прийме цю стратегію в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості», - заявив експерт.

Читайте також: Енергоефективність в кредитних руках

За його словами, наразі ми маємо тільки початок хвилі висловлювань громадських організацій і профільних асоціацій з приводу оновленої енергетичної стратегії України і на його думку вона буде продовжуватись.

Нагадаємо, Енергетична стратегія має бути передана на доопрацювання в РНБО, оскільки за своєю суттю є документом рівня національної безпеки. Про це в ході конференції заявив експерт з енергетичних питань Роман Зінченко.

«Дана стратегія має бути передана в РНБО на доопрацювання з точки зору аналізу стратегічних викликів в енергетичний сфері. Вона має включати кроки і заходи стосовно змін оподаткування та стимулювання ефективного енергоспоживання», - зауважив експерт.
За його словами, енергетична стратегія є за своєю суттю документом рівня національної безпеки.

«Наразі ми маємо справу з вузькогалузевим документом, який сконцентрований на інтересах виключно видобувних та генеруючи галузей і не передбачає зростання конкурентоспроможності України», - підкреслив Роман Зінченко.

Читайте також: «Реперні» точки майбутньої енергетики

На його думку, Енергетична стратегія-2030 пропонує нам залишатись на тому ж самому рівні енергоефективності просто, щоб споживати  більше енергії, яку виробляють вугільна ядерна генерації і за це отримають свої кошти.

«Ми маємо пам’ятати, що найчистіша енергія це та, яку не треба виробляти, тому що відновлювальні джерела і енергоефективність йдуть поруч», - відмітив він.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)