ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКолишній комунальник розгорнув кримінальний промисел

Колишній комунальник розгорнув кримінальний промисел

Цей чоловік певний час працював у комунальному підприємстві, а коли розрахувався з роботи, то вирішив використати свої знання і досвід у зовсім інших цілях

Наприкінці лютого і на початку березня в місті Івано-Франківську було зареєстровано низку крадіжок будинкових лічильників обліку гарячої води, встановлених у підвальних приміщеннях. При аналізі обставин та способу демонтажу лічильників правоохоронці припустили, що в кожному разі до цього може бути причетний фахівець, обізнаний з сантехнічною справою.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі УМВС України в Івано-Франківській області.

Міліціонери поцікавилися в комунальному підприємстві теплокомуненерго, чи їхні спеціалісти не проводили планової заміни лічильників. З підприємства надійшла відповідь, що у випадку пошкодження якогось лічильника на його місце відразу встановлюється інший. Отже, належало шукати справді злодія. І за доволі короткий час цю особу встановили і затримали.

Читайте також: Гормон росту тарифів

Ще у 2009 році упродовж нетривалого часу в іншому мікрорайоні Івано-Франківська також були вчинені крадіжки будинкових приладів обліку води. Тоді оперативники карного розшуку затримали з речовими доказами 34-річного мешканця обласного центру. Цей чоловік певний час працював у комунальному підприємстві, а коли розрахувався з роботи, то вирішив використати свої знання і досвід у зовсім інших цілях. Демонтуючи лічильники, здавав на пункти приймання металобрухту деталі з кольорових металів. За вчинені злочини суд засудив зловмисника до покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Читайте також: Міф про безкоштовний лічильник

На сьогодні задокументовано причетність затриманого до вчинення 34 крадіжок будинкових лічильників обліку води, однак, як мають підстави припускати міліціонери, це ще не повний перелік злочинів. Проти івано-франківця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникнення у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує черговий термін ув’язнення – від 3 до 6 років. 

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)