ГоловнаГоловнеПолітикаLNG-термінал загубив Владислава Каськіва?

LNG-термінал загубив Владислава Каськіва?

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів подав у відставку, проте його заява й досі не підписана

Про це заявив народний депутат з фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу «Інтер».

«Що стосується Каськіва, наскільки я знаю, він сам написав заяву і подав таку заяву, він готовий був іти у відставку. Поки цю відставку не прийняли. І це питання в першу чергу, я думаю, не до нього, а до когось іншого», - сказав Сергій Тігіпко коментуючи запитання журналіста щодо угоди з реалізації проекту LNG-термінал та звільнення голови Держінвестпроекту.

Нагадаємо, раніше Владислав Каськів також повідомляв про те, що готовий піти у відставку, якщо це допоможе подальшій реалізації будівництва в Україні LNG-терміналу.

«Якщо це буде сприяти реалізації даного проекту – які питання? Будівництво LNG-терміналу – це не питання моєї долі, це стратегічне питання для України, яке не реалізовувалося 20 років. Тому все, що заважає реалізації цього проекту, я готовий усунути», - заявляв голова Держінвестпроекту.

Як повідомляла «Україна Комунальна» вчора Кабінет міністрів скасував надання державних гарантій для реалізації проекту LNG-термінал. Зокрема постановою надавалися держгарантії у розмірі 2,3 млрд грн на створення інфраструктури постачання зрідженого газу в Україну.

Однак за словами самого Владислава Каськіва, «події» в цьому рішенні немає.

«Рішення Кабміну стосується держгарантій, виданих на будівництво LNG-термінала в 2012 році, до завершення якого залишається 10 днів. А відкриті тендерні закупівлі для LNG терміналу завершуються на початку наступного 2013 року, тоді ж стартує і будівництво морської частини терміналу», - сказав він.

За матеріалами РБК Україна

 
Коментарі (0)