ГоловнаКоментаріАналітика Мінрегіон прагне самодостатності територіальних громад

Мінрегіон прагне самодостатності територіальних громад

Стратегічний напрямок діяльності Мінрегіону - поступове формування реальної самодостатності територіальних громад.

Мінрегіон всебічно підтримує та сприяє органам місцевого самоврядування. Стратегічний напрямок його діяльності - поступове формування реальної самодостатності територіальних громад.

Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник під час підписання Меморандуму про співпрацю між Мінрегіоном та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

«Ми маємо піднести співпрацю виконавчої влади та громадськості на новий організаційний рівень. Спільний Меморандум має стати логічним продовженням взаємодії Мінрегіону та органів місцевого самоврядування. Тепер наша співпраця розвиватиметься за чітко окресленими напрямками, на яких ми спільно зосередимо головні зусилля. Таку мету та завдання ставить перед нами програма економічних реформ Президента Віктора Януковича», - наголосив Геннадій Темник.

Читайте також: ЖКГ потребує розмежувань

За його словами, серед таких напрямків - організаційна підтримка розвитку місцевого самоврядування, будівництва та містобудування, житлово-комунального господарства. Удосконалення нормативної бази із окреслених питань, розвиток інженерної інфраструктури територій. Ключовим також є спільне розуміння важливості залучення інвестицій у будівництво та ЖКГ населених пунктів, впровадження інфраструктурних проектів та сприяння соціально-економічному розвиткові територіальних громад.

«Сподіваюся і розраховую на те, що Координаційна рада з питань розвитку територіальних громад, утворена для координації наших спільних дій, буде робочим, дієвим органом. Адже масштаб завдань та проблем, які нам спільно треба вирішувати у галузях регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, змушує консолідувати зусилля усіх зацікавлених сторін. За дорученням Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула наше Міністерство має активізувати співпрацю із органами місцевого самоврядування», - підкреслив очільник Мінрегіону.

Геннадій Темник також нагадав, що саме за поданням Мінрегіону були внесені зміни до Регламенту Кабінету Міністрів. З грудня минулого року представники асоціацій органів місцевого самоврядування отримали можливість брати участь у засіданнях Уряду під час розгляду питань, які стосуються місцевого самоврядування, з правом дорадчого голосу. З цього часу асоціації безпосередньо залучені до процесу вироблення державної політики у відповідних галузях.

 
Коментарі (0)