ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Підсумки тижня: Промахи опалювального сезону

Підсумки тижня: Промахи опалювального сезону

Тиждень що минув виявився доволі далекоглядним в плані рішень та ініціатив у сфері житлово-комунального господарства країни. Очевидно, що держава потроху підбиває підсумки зробленого за нинішній рік та готує грунт для діяльності у наступному 2013 році

Актуальним а подекуди й проблемним залишалось питання теплопостачання окремих регіонів та міст країни, ще більшої динаміки набули події у газовій сфері, конкретні рішення, які безпосередньо стосуються ЖКГ було прийнято у сфері оподаткування, своєрідні підсумки були підбиті у транспортному секторі країни.

Понеділок 12 листопада розпочався доволі успішно для співласників багатоквартирних будинків, у Донецьку та Луцьку відбулося підписання перших угод про надання пільгових кредитів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема на Волині перші угоди про пільгове кредитування укладено на суму понад 3,5 млн грн.

Проте якщо ОСББ ще встигли отримати інвестиції у розвиток власних домівок, то загалом держава припинила бюджетне фінансування інвестиційних проектів у сфері ЖКГ. Однак варто зазначити, що підписаний Президентом  закон передбачає призупинення бюджетного фінансування лише до кінця поточного року.

Також у понеділок стало відомо, що у Сімферополі розпочався опалювальний сезон та жителі міста нарешті отримали довгоочікуване тепло. Нагадаємо, що Крим це єдиний регіон в якому опалювальний сезон розпочався найпізніше, спочатку це було зумовлено температурними показниками які дозволяли відстрочити теплопостачання, та згодом виявилось, що численні аварії теж мали місце у запізнілому теплопостачанні будинків Кримської столиці. 

Проте на тижні вияснилось, що ситуація з теплопостачанням стабілізувалась та станом на 14 листопада опалювалось 97% житлового фонду міста.

Тогож дня генеральний директор АП «Кримтеплокомуненерго» Сергій Заєць повідомив, що підприємство аби покривати власні витрати має намір вести додаткові тарифи для квартир з індивідуальним опаленням, мотивуючи дане рішення тим, що у таких квартирах залишаються стояки, та не існує ізоляції внутрішньобудинкових стін, тому люди продовжують користуються послугами підприємства. 

Конкретні проблеми з переходом від центрального на індивідуальне опалення виникли на Житомирщині. Так у місті Овруч Житомирської області влада вирішила відмовитися від центрального опалення відключивши міські котельні, в результаті чого близько 500 родин залишилися без тепла. 

Пролеми з теплопостачанням відчули на собі і жителі Борисполя, 15 листопада стало відомо, що більшість житлових будинків міста відключені від опалення та гарячого водопостачання.

ПАТ «Київоблгаз» за перевищення ліміту відключив подачу газу на 16 із 19 котелень Борисполя. На підприємтсві дану ситуацію коментувати  відмовилися та не назвали дату, коли місту повернуть тепло і гарячу воду.

Більш докладно про події минулого тижня пропонуємо прочитати у нашому розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)